Hovedinnhold

Kritiserer Frp-politiker for Facebook-mobbing

KRITISK: Politiinspektør Sigbjørn Bjerkem. Foto: PAUL OLA KJERKREIT
KRITISK: Politiinspektør Sigbjørn Bjerkem. Foto: PAUL OLA KJERKREIT
Politiet i Nord-Trøndelag kritiserer en Frp-politiker i fylket for å undergrave arbeidet mot mobbing, etter at han blogget på Facebook under et møte i fylkestinget.

Denne saken handler om:

Politiinspektør Sigbjørn Bjerkem mener Frps Ole Berget viser manglende folkeskikk i sin harselas med fylkesrådsleder Alf Daniel Moen (Ap) på Facebook.

- Dette er en måte å opptre på som ikke hører hjemme hos folkevalgte. Det er med på å legitimere en ukultur når politikere opptrer på denne måten på nettet, skriver Bjerkem i en pressemelding.

Undergraver politiets arbeid

Han viser til at politiet og andre legger ned et stort arbeid overfor barn og unge for å komme trakassering og mobbing av andre via elektroniske medier til livs.

- Når fylkestingets representant finner det hensiktsmessig å legge ut omtaler av kolleger på Facebook, som mediene beskriver som trakasserende, sparker han bein under mye av det arbeidet som blant andre politiet gjør med begrensede midler, skriver Bjerkem, som er fungerende politimester i Nord-Trøndelag.

Overrasket

Berget er overrasket over kommentaren.

- Politiet burde ha viktigere ting å bruke tiden på, sier Frp-politikeren til Trønder-Avisa.

Under fylkestingsmøtet i Nord-Trøndelag denne uka kommenterte Frp-representanten Ole Berget talegavene til fylkesrådsleder Alf Daniel Moen.

«Pinlig dårlig. Hvor lenge har han vært fylkesrådsleder?», skrev Berget, og harselerte med Moen fordi han leste opp et ferdigskrevet manus, og kom ut av det fordi han ikke oppdaget at manuset var tosidig kopiert.

Beklaget

Berget var ikke den eneste som satt koblet opp til Facebook under møtet i fylkestinget, og hans negative kommentarer ble fanget opp av andre representanter under møtet. Fylkestinget var samlet for å diskutere fordelingen av flere hundre millioner kroner, men debatten om Facebook-kommentarene ble vel så heftig.

Fra fylkestingets talerstol beklaget Berget dersom Moen følte seg krenket, men ville ikke beklage kritikken av det han kalte uprofesjonell framføring av fylkesrådslederens tale.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks