Hovedinnhold

Illsint Siv Jensen

- Lysbakken er kommunist

Siv Jensen kaller SVs nyvalgte nestleder Audun Lysbakken en kommunist som støtter diktatur og aksepterer grove brudd på menneskerettighetene.
REAGERER: Ingen andre ideologier har gjort større skade på menneskeheten enn den SVs Audun Lysbakken bekjenner seg til, nemlig kommunismen, mener Siv Jensen. Foto: Bjørn Thunæs
REAGERER: Ingen andre ideologier har gjort større skade på menneskeheten enn den SVs Audun Lysbakken bekjenner seg til, nemlig kommunismen, mener Siv Jensen. Foto: Bjørn Thunæs

Frps nestleder så blodrødt da Lysbakken uttalte i VG i går at han er revolusjonær marxist, vil nedlegge Oslo Børs og avskaffe den private eiendomsretten.

Siv Jensen går nå rett i strupen på partileder Kristin Halvorsen.

- Det er SVs sjel som Lysbakken nå gir et ansikt. Dette er den delen av SV som Kristin Halvorsen aldri har forsøkt å sjarmere velgerne med på TV, som hun har prøvd å dekke godt til. Nå kommer det fram. Det er bekymringsfullt, for Lysbakken er nestleder i et regjeringsparti, som også har finansministeren, sier Siv Jensen.

Etter valget er Frp Stortingets nest største parti. Siv Jensen ber Halvorsen klargjøre SVs politikk.

- Alvorlig

- Det er alvorlig hvis Finansdepartementet i Norge nå styres av marxistisk ideologi. Og hva i all verden er dette? Betyr angrepet på eiendomsretten at de bare skal komme og konfiskere eiendom? Kristin Halvorsen må klargjøre om hun tar avstand fra sin egen nestleder og grunnlaget for SVs politikk, eller så må hun stå opp og vise hva som i stedet er SVs politikk, sier Siv Jensen.

- Om man kaller det marxisme, leninisme eller stalinisme går stort sett ut på det samme. Men dette er ideologien som har stått bak totale og grove brudd på menneskerettighetene i blant annet Sovjetunionen, DDR, Kina og Cuba. Det er ingen andre ideologier som har klart å gjøre større skade på menneskeheten, enn den ideologien Lysbakken står for, sier en uvanlig ilter Jensen.

Audun Lysbakken mener Siv Jensens angrep er absurd.

- Usaklig

- Det er grovt usaklig av Siv Jensen. SV har aldri støttet denne typen regimer. SVs sosialisme er en demokratisk sosialisme. Det Jensen sier, er like absurd som om jeg skulle si at dagens høyreside har noen ting med Hitlers Tyskland å gjøre, og det ville jeg aldri funnet på å si, sier Lysbakken til VG.

- Nå må Siv Jensen kjede seg. Hun debatterer på et nivå som er hinsides alle krav til saklighet. Hun kjenner Audun fra fire år i finanskomiteen som en seriøs og hardt arbeidende mann. Beskyldningene er grove. Men tidligere partiledere som Finn Gustavsen, Berge Furre, Hanna Kvanmo og Erik Solheim har alle bekjempet enhver form for kommunisme, stalinisme, leninisme, maoisme og andre autoritære retninger, sier Kristin Halvorsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks