Hovedinnhold

Hoksruds Frp-lag med selvmål

Bommer i bompengekampanje mot Søviknes

FOR KONSEKVENSER: Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud mener at Frp-ere som går inn for bompenger eller eiendomsskatt, i verste fall bør ekskluderes fra partiet. Hans eget lokallaget vedtok tidligere denne uken å fortsette med eiendomsskatt i hans kommune. Foto: Scanpix
FOR KONSEKVENSER: Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud mener at Frp-ere som går inn for bompenger eller eiendomsskatt, i verste fall bør ekskluderes fra partiet. Hans eget lokallaget vedtok tidligere denne uken å fortsette med eiendomsskatt i hans kommune. Foto: Scanpix
GARDERMOEN (VG Nett) Bård Hoksrud vil nedkjempe Terje Søviknes på grunn av bompenger. Selv bommer han - ved at hans eget Frp-lag går inn for eiendomsskatt.

Denne saken handler om:

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Telemark utfordrer Os-ordfører Terje Søviknes om plassen i partiets sentralstyre.

Les også:Søviknes kan bli vraket fra Frp-toppen

Søviknes har tidligere fått krass kritikk av partifeller etter at han i 2004 støttet bompengefinansiering av et større veiprosjekt. Hoksrud, som er samferdselspolitisk talsmann for Frp på Stortinget, utfordrer Søviknes på vegne av den fløyen i partiet som vil ha nulltolleranse for denne typen brudd med partiprogrammet.

Les også:Vil kaste lokalpolitikere ut av Frp

Ti fylkeslag på landsmøtet krever at Frp-representanter som lokalt bryter med partiets program, skal straffes av ledelsen.

Overfor VG bekrefter Hoksrud at han støtter forslaget, og at bompenger og eiendomsskatt står i en særstilling i forhold til andre punkter i programmet.

- Mildt sagt noe spesielt

Men nå viser det seg at Hoksruds eget lokallag, som har ordføreren i Bamble kommune, torsdag kveld gikk inn for å øke og utvide eiendomsskatten. Dette er på kollisjonskurs med Frps partiprogram.

- Forutsatt at dette er korrekt, så er det mildt sagt noe spesielt. Dette viser hvor vanskelig det er for stortingsrepresentanter å ha veldig sterke meninger om hvordan folkevalgte ute i kommunestyrene skal forvalte sin politikk, sier Terje Søviknes til VG Nett.

Les videre under bildet!

MOTSTANDERE: Os-ordfører Terje Søviknes forlater talerstolen på Frps landsmøte fredag kveld, mens hans utfordrer til plassen i sentralstyret, stortingsrepresentanten Bård Hoksrud følger med i bakgrunnen. Foto: Scanpix
MOTSTANDERE: Os-ordfører Terje Søviknes forlater talerstolen på Frps landsmøte fredag kveld, mens hans utfordrer til plassen i sentralstyret, stortingsrepresentanten Bård Hoksrud følger med i bakgrunnen. Foto: Scanpix


Os-ordføreren var ikke klar over beslutningen fra Hoksruds hjemkommune, og er overrasket. Hoksrud hevder også å ikke ha vært klar over vedtaket.

Gir 18 millioner mer i kassa

- Jeg har ikke vært kjent med dette før vedtaket ble fattet. Jeg har ikke vært med på å behandle saken, men da jeg ble oppmerksom på dette, skal jeg være med på å rydde opp, sier Hoksrud til VG.

- Tror du dette undergraver din posisjon i disse sakene?

- Jeg mener at det blir feil å skulle svare for dette når jeg ikke har vært involvert i vedtaket.

Les også:Frp stuper på ny måling

Økningen og utvidelsen i eiendomsskatten er ifølge Langesunds Blad beregnet til å gi kommunen 17,7 millioner mer å rutte med i 2011. Alternativet ville ifølge rådmannen være å kutte i tjenestetilbudet.

Mulig ny verdivurdering

I tillegg til at det skal foregå en utvidelse av eiendomsbeskatningen, som vil gjøre at alle i kommunen begynner å betale eiendomsskatt, går formannskapet i kommunen inn for en omtaksering av samtlige eiendommer i kommunen i løpet av 2010.

Da formannskapet skulle stemme over forslaget, gikk to av tre Frp-representanter, inkludert Frp-ordfører Jon Pieter Flølo, inn for å øke skattene.

Stortingsrepresentant Hoksrud innrømmer at det vil være et alvorlig brudd med partiets prinsipper dersom kommunestyret skulle følge formannskapets innstilling.

- Jeg tar det for gitt at dette er noe som vil bli rettet opp. Det er vi nødt til, sier han.

- Du mener det er riktig hvis dette får konsekvenser for ordføreren, dersom dette ikke endres?

- Ja, det er vi nødt til å kunne si, svarer han.

- Ingen unnskyldning

Hoksrud mener det ikke finnes unnskyldninger for å verken innføre bompengefinansiering av vei, eller å øke eiendomsskatten. Og slik forslaget fra de ti fylkeslagene krever, er dette en sak der ledelsen i partiet bør reagere.

- Nå må det sies ifra at dette skal man ikke gjøre, sier Hoksrud til VG Nett.

- De som ikke har klart å redde økonomien uten å øke eiendomsskatt, har ikke gjort jobben sin?

- Jeg tror du kan klare det uten eiendomsskatt, svarer han kort.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks