Hovedinnhold

Frp vil ta barnetrygd fra ikke-vestlige innvandrere

MØTER MOTSTAND: Per Sandberg. Foto: Scanpix
MØTER MOTSTAND: Per Sandberg. Foto: Scanpix
Frps nestleder Per Sandberg vil ta barnetrygden fra ikke-vestlige innvandrere som sender barna sine til opprinnelseslandet.

Denne saken handler om:

- Først og fremst må vi stoppe å bygge arenaer for ikke-vestlige innvandrere i bydeler med høy konsentrasjon av innvandrere. Vi foreslår å innføre økonomiske sanksjoner, slik som å fjerne kontantstøtten og barnetrygden til disse gruppene, sier Frps nestleder til ABC Nyheter.

I forrige uke besøkte en delegasjon fra partiet Rosengård i Malmö for å etterprøve Frp-formann Siv Jensens påstander om feilslått integreringspolitikk og en gettoisering av den svenske bydelen.

- Utenforskap

- Den sterke konsentrasjonen av ikke-vestlige innvandrere i tilsvarende områder i Norge er med på skape et utenforskap, et samfunn i samfunnet bestående av fattigdom og arbeidsløshet, sier Sandberg.

Han trekker fram Søndre Nordstrand og Groruddalen i Oslo, samt Fjell i Drammen, som eksempler på bydeler i Norge som opplever en gettoisering.

- Useriøst

Bjørg Tørresdal, KrFs innvandringspolitiske talskvinne, betegner Sandbergs utspill som useriøst.

- Han får det til å virke som om det er en sammenheng mellom det å fjerne barnetrygd og kontantstøtte og det å unngå at folk bosetter seg i samme område, sier Tørresdal til NTB.

- Slike sanksjoner vil bare gjøre det enda vanskeligere for innvandrerfamilier å etablere seg på boligmarkedet. Sandberg foreslår å straffe familier som ikke har gjort noe galt, sier Tørresdal.

Hun peker samtidig på at forslaget bryter med prinsippet om at alle som bor i Norge skal ha like rettigheter, inkludert folketrygdrettigheter. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks