Hovedinnhold

Frp vil ikke ha halvnakne homodansere i Oslo

SKEIVE DAGER: Her fra paraden i fjor. Foto: SCANPIX
SKEIVE DAGER: Her fra paraden i fjor. Foto: SCANPIX
Frp-byråd Sylvi Listhaug i Oslo har ikke sansen for at halvnakne homser førstkommende lørdag skal danse seg gjennom Oslos gater. Dette kan føre til mindre toleranse, tror hun.

Denne saken handler om:

Lørdag holdes den årlige Skeive dager-paraden i Oslo sentrum. Homser, lesber, bifile og transer benytter tradisjonen tro dagen til å danse seg gjennom gatene.

- For meg må homofile feste og feire når og hvor de vil, og mange har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg. Men jeg tror ikke at det styrker saken deres når halv- og nesten helnakne folk danser rundt i Oslos gater. Når grasrota rundt omkring i landet får se slike bilder, bidrar det ikke til større toleranse, sier Listhaug til Dagbladet.

HELSEBYRÅD: Sylvi Listhaug (Frp). Foto: FRODE HANSEN
HELSEBYRÅD: Sylvi Listhaug (Frp). Foto: FRODE HANSEN

Hun er helsebyråd i Oslo, og byrådet hennes støtter Skeive dager-festivalen med 500.000 kroner. Hun understreker at hun er mot alle former for diskriminering og håper at deltakerne får en trivelig fest.

Byrådsleder Erling Lae (H) skal være blant deltakerne. Han mener festivalen er et viktig bidrag for en åpen og inkluderende by.

- Paraden ser jeg på som en blanding av alvor og humor, politikk og karneval. Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile. Dette viser kanskje at det henger igjen noen fordommer, sier Lae.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks