Hovedinnhold

Frp vil ha lokale folkeavstemninger om Syria-flyktninger

<p>OPP TIL KOMMUNENE: – Vi skal kunne si at vi har gjort det som er mulig å gjøre, sier Terje Søviknes, her fotografert under Frps landsmøte på Gardermoen i vår.<br/></p>

OPP TIL KOMMUNENE: – Vi skal kunne si at vi har gjort det som er mulig å gjøre, sier Terje Søviknes, her fotografert under Frps landsmøte på Gardermoen i vår.

Foto: Trond Solberg, VG
Fremskrittspartiet oppfordrer sine kommunepolitikere til å foreslå lokale folkeavstemninger om syriske flyktninger.

Denne saken handler om:

Fremskrittspartiet får ikke gjennomslag for sitt forslag om en nasjonal folkeavstemning. Nå ønsker de i stedet at velgerne skal ta stilling til hvor mange flyktninger hver enkelt kommune skal ta imot.

– Når vi ikke får gjennom en nasjonal folkeavstemning, er det en god anledning til å ta saken opp med innbyggerne lokalt. Det er uansett kommunene som vil sitte med ansvaret for å gjennomføre et stortingsvedtak om Syria-flyktninger, sier lederen av Fremskrittspartiets lokalpolitiske utvalg, Terje Søviknes, til NTB.

«Kommunen vår har begrenset kapasitet til mottak av flyktninger. Per i dag har vi i ( ---) kommune vedtak på mottak av (XX) flyktninger per år. Det er allerede krevende å skaffe bolig og arbeid til disse.»

– Vi skal kunne si at vi har gjort det som er mulig å gjøre. Og med dette kan høstens lokalvalg uansett bli en form for folkeavstemning om flyktninger, der Frp klart og tydelig har markert sitt standpunkt, sier Søviknes.

– Kostnader blir ofte brukt som et argument mot folkeavstemning. Det kan ikke noen hevde når man gjør det samtidig med det ordinære lokalvalget. Så er vi kanskje litt sent ute for å rekke de siste kommunestyremøtene før sommerferien, men her kan formannskapene bruke sine fullmakter. Der det er vilje, vil det være mer enn tilstrekkelig med tid, sier Søviknes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks