Hovedinnhold

Frp-topp kjempet for gigantutbygging - fikk kjøpe leilighet utenom megler

UTENOM MEGLER: Frp-nestleder og daværende ordfører Per Arne Olsen ble enig med utbygger om pris og vilkårene for kjøp utenom megleren. Foto: Aftenposten/Scanpix
UTENOM MEGLER: Frp-nestleder og daværende ordfører Per Arne Olsen ble enig med utbygger om pris og vilkårene for kjøp utenom megleren. Foto: Aftenposten/Scanpix
(VG Nett) Per Arne Olsen kjempet for å utvide boligprosjektet i Tønsbergs strandkant. Etterpå måtte andre trekke lodd for å få leilighet, mens han fikk kjøpe en av åtte leiligheter utbyggeren hadde holdt av til seg selv.

Denne saken handler om:

Tips oss

Som daværende ordfører i Tønsberg var nestformann i Frp Per Arne Olsen svært aktiv for å gi tillatelse til å utvide boligprosjektet på Jarlsø med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i kommuneplanen. Gjennom flere år hadde han tett kontakt med utbygger Tore W. Solum, skriver Tønsbergs Blad.

Avisen skriver i dag at da leilighetene var på plass, fikk Olsen og Frps gruppeleder i bystyret Bent Moldvær kjøpe hver sin leilighet direkte av utbygger. Alle andre måtte trekke lodd for å få sette seg på liste.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETTS JOURNALIST HER

Avsløringen kommer bare kort tid etter at Olsen fikk sviende kritikk fra etikkutvalget i Kommunenes Sentralforbund for kjøpet av en ungboleilighet.

LES OGSÅ:Bolig-gevinst havnet hos politiker-topper

Ikke på prislistene

Det var 116 leiligheter i første byggetrinn på luksusprosjektet, som ligger helt nede i strandkanten utenfor Tønsberg.

Men åtte av leilighetene var aldri på det åpne markedet. De ble holdt av til utbyggerselskapet Jarlsø eiendom AS. Leilighetene var aldri på noen prisliste, og salgene av dem gikk ikke gjennom DnB NOR, som håndterte resten av prosjektet.

LES OGSÅ:Frp-topp granskes etter eiendomskjøp

«Vi hadde en del forhåndsinteressenter og reserverte derfor en del leiligheter på utbygger. Da banken valgte å starte salget med loddtrekning, var det noen som trakk seg. Det er riktig at Olsen og Moldvær etterhvert valgte blant disse leilighetene,» skriver utbyggeren i en epost til Tønsbergs Blad.

Både Per Arne Olsen og Bent Moldvær understreker at de kjøpte leilighetene lenge etter at den politiske prosessen var ferdig, og at de ikke har gjort noe galt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORPROSJEKT: Utbygger Steinar W. Solum måtte kjempe en lang kamp for å få bygge så mye som 400 leiligheter på Jarlsø. Foto: Aftenposten
STORPROSJEKT: Utbygger Steinar W. Solum måtte kjempe en lang kamp for å få bygge så mye som 400 leiligheter på Jarlsø. Foto: Aftenposten

- Med henhold til Jarlsø har vi vurdert flere leiligheter. I oktober (2008) meddelte vi interesse for den leiligheten vi senere kjøpte, skriver Olsen i en tekstmelding til Tønsbergs Blad.

VG Nett har ikke lykkes i å få en kommentar fra Frp-nestformannen fredag morgen.

- Betalte det samme

Olsens 160 kvadramteter store endeleilighet i første etasje ble kjøpt for 4.850.000 kroner, ifølge eiendomsregisteret. Det vil si en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 30.124 kroner.

Bent Moldvær ga 30.000 per kvadratmeter for sin 115 kvadratmeter store leilighet, eller 3.450.000 kroner.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på det første byggetrinnet var rundt 36.800 kroner, ifølge Tønsbergs Blad.

«Forøvrig har jeg sjekket hva diverse naboer har betalt for sine leiligheter, og det er samsvar med hva vi har betalt, men det regner jeg med også dere har gjort,» skriver Frps nestformann i en tekstmelding til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks