Hovedinnhold

Frp-topp granskes etter eiendomskjøp

MOTTAR STERK KRITIKK: Nestleder i Frp, Per Arne Olsen. Foto: Scanpix
MOTTAR STERK KRITIKK: Nestleder i Frp, Per Arne Olsen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp-nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen granskes for kjøp og salg av ungboleiligheter.

Kontrollutvalget i Tønsberg kommune vedtok mandag at revisjonsselskapet KPMG skal undersøke handlene med leilighetene som i utgangspunktet var forbeholdt unge under 35 år, skriver Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ:Bolig-gevinst havnet hos politiker-topper

Det var mens Per Arne Olsen og tvillingbroren Pål W. Olsen satt i sentrale verv i boligbyggelaget og kommunestyret at de to kjøpte og solgte ungboleiligheter med god fortjeneste. Nå har Tønsberg kommunes kontrollutvalg vedtatt at revisjonsselskapet KPMG skal gjennomføre granskingen av kjøpene i St. Olav borettslag. Resultatet skal legges fram for Tønsberg bystyre 10. mars, skriver TB.no

Stortingsrepresentant Lars Egeland (SV) fra Vestfold er glad for at saken nå blir gransket.

- Her har vi vunnet et slag for de vanskeligstilte i samfunnet ved å subsidiere ungboliger, også ender det opp med ren spekulasjon fra personer som sitter i sentrale verv. Jeg mener det er politisk dårlig skjønn og en svært uetisk handling, sier Egeland til VG Nett.

- Må ta et standpunkt

Han mener Frp nå må ta et valg i forhold til om de støtter en nestleder som spekulerer i ungboleiligheter eller om de vil vise velgerne at de tar avstand fra at offentlige penger ikke kommer de svake til gode.

- Jeg tror Frps velgere vil være svært opptatt av om partiet tar et standpunkt i denne saken. Jo mer partiet forsvarer nestlederen, jo mer forsvares mulighetene til å utnytte sosiale ordninger.

Førstemann til mølla

Brødrene Olsen kjøpte ungboleilighet etter at fristen for forkjøpsrett for unge BBL-medlemmer under 35 år var utløpt 31. mai 2005. Og Per Arne Olsen mener førstemann-til-mølla-prinsippet gjaldt etter denne fristen.

- Han satt jo fryktelig nærme mølla, og dette synes jeg er en grov feilvurdering fra hans side, sier Egeland som mener det er viktig at denne saken nå blir gransket slik at man kan ta lærdom av hendelsen.

Kontrollutvalget vil nå undersøke om brødrene Olsen brøt noen regler da de kjøpte sine leiligheter. Ingen av dem bodde i leilighetene, og begge tjente gode penger da de noen år senere solgte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks