Hovedinnhold

Frp-politiker ut av Facebook-gruppe om muslimer

OMBESTEMTE SEG: Frp-politiker Ulf Erik Knudsen krever ikke lenger ikke-muslimske sjåfører når han skal ta drosje. Foto: Scanpix
OMBESTEMTE SEG: Frp-politiker Ulf Erik Knudsen krever ikke lenger ikke-muslimske sjåfører når han skal ta drosje. Foto: Scanpix
Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen har meldt seg ut av Facebook-gruppen «Vi som krever en ikke-muslimsk taxisjåfør».

Denne saken handler om:

Knudsen sier han hadde meldt seg inn i gruppen som et uttrykk for at ytringsfriheten må forsvares. Han viste til muslimske drosjesjåførers protestaksjon i Oslo 6. februar, da de la ned arbeidet i protest mot Dagbladets trykking av Mohammed-karikaturer. At sjåførene gjorde dette er et uttrykk for at de ikke respekterer ytringsfriheten, sa Knudsen til NRK tidlig tirsdag.

Gruppen hevder på sin Facebook-profil at det er direkte farlig å sette seg inn i en drosje der sjåføren er muslim, og gruppen krever retten til å leve et liv i trygghet fra forbrytere.

Knudsen valgte etter hvert å melde seg ut av gruppen.

- Jeg meldte meg ut mandag kveld etter at NRK gjorde meg oppmerksom på deler av det som gruppen skrev. Jeg kan ikke stå inne for det. Jeg står derimot inne for at jeg meldte meg inn i gruppen som en protest mot dem som demonstrerte mot ytringsfriheten, men det er klart at deler av det som står på gruppens side er ting jeg ikke står inne for, sier Knudsen til NTB.

Da NTB sjekket gruppens side, sto Knudsen klokken 11 tirsdag fortsatt som medlem, men han var senere fjernet. Gruppen hadde tirsdag morgen 64 medlemmer, og få timer senere var antallet økt til 94.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks