Hovedinnhold

Frp-politiker kalte afrikanere for halvaper

Slengte på telefonrøret da VG Nett ringte

BLE KOMMENTERT: Her er ett av de 17 bildene kongehuset la ut etter kronprinsens besøk i Botzwana. Foto: Skjermdump fra Facebook.
BLE KOMMENTERT: Her er ett av de 17 bildene kongehuset la ut etter kronprinsens besøk i Botzwana. Foto: Skjermdump fra Facebook.
(VG Nett) Da kronprins Haakon var i Botswana nylig, la han ut bilder på Facebook. Frp-politiker Roger Madsen mente kronprinsen ikke bør besøke afrikanske land - fordi det bare finnes halvaper der.

Denne saken handler om:

Kronprinsparets Facebook-side har blitt svært populære etter at de ble lansert for kort tid siden, og allerede har de 21.000 tilhengere. På sine Facebook-sider har de blant annet lagt ut 17 bilder fra kronprins Haakons besøk i Botzwana som Goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP.

Bystyremedlem og nestleder i Moss Frp Roger Madsen er blant de som har merket seg kronprinsparets nye Facebook-sider. Fredag i forrige uke kommenterte Madsen et av kronprinsens bilder, og Madsen skrev:

«Prøv å besøke Østen istedenfor Afrika. Derfra kommer det bare halvaper. De må ha 2-3 generasjoner på å tilpasse seg, og det ser man støtt i media», ifølge P4.

- De henger litt etter der nede i forhold til hvordan den vestlige verden fungerer, utdyper Madsen overfor radiokanalen.

VG Nett-leser:«Mannen må jo få lov til å skrive slik han vil.»Hva mener du?Si din mening her!

Madsen er forberedt på at utspillet kommer til å skape skarpe reaksjoner, men sier han ikke mente det rasistisk.

- Nei, det var ikke det. Men vi setter alle lista forskjellige steder, så jeg får vel legge den litt høyere framover. Det var kanskje ikke så lurt å legge kommentaren akkurat der, innrømmer Madsen.

Taus

Da VG Nett ringte Madsen tirsdag morgen, var han svært ordknapp.

- Jeg er på vei til jobb nå og har ikke tid til å snakke, sier Madsen.

- Er du forberedt på at dette utspillet kommer til å skape reaksjoner?

- Ja, det er jeg, men du får ringe i ettermiddag. Jeg har ikke tid nå. Jeg skal sette meg i bilen og kjøre til jobb. Da kan jeg ikke snakke i mobiltelefonen.

- Hvorfor skrev du det du skrev?

- Nå må jeg legge på, sier Madsen før han gjør nettopp det.

Fjernet innlegget

Madsens innlegg ble fjernet etter kort tid fra Facebook-siden fordi det var rasistisk, bekrefter Slottet overfor P4.

Madsen er usikker når han blir spurt om han vil beklage.

- Det vet jeg ikke riktig. Jo, jeg vil vel egentlig det.

Hva mener du om Frp-politikerens kommentar?Si din mening her!

Frps generalsekretær Geir Moe vil ikke kommentere saken overfor VG Nett tirsdag morgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks