Hovedinnhold

Frp over 30 prosent på ny måling

FRP størst: Siv Jensen og Frp er Norges største parti. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er ikke fornøyd. Foto: Line Møller
FRP størst: Siv Jensen og Frp er Norges største parti. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er ikke fornøyd. Foto: Line Møller
Fremskrittspartiet fosser fram 2,7 prosentpoeng og oppnår en oppslutning på 30,4 prosent på en meningsmåling som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Denne saken handler om:

Frp er dermed landets største parti. På den samme målingen går Arbeiderpartiet tilbake 0,9 prosentpoeng og ender på 24,4 prosent. Regjeringspartneren Sosialistisk Venstreparti går fram 0,3 prosentpoeng til 6,2 prosent, og Senterpartiet mister 0,5 prosentpoeng og ender på 5,2 prosent.

Les også:- Jeg går ikke rundt og tror det blir enkelt.

Høyre faller 1 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 16,8 prosent. Venstre faller 0,7 prosentpoeng til 7,7 prosent, og Kristelig Folkeparti går tilbake 0,5 prosentpoeng til 6,6 prosent. Rødt går fram 0,4 prosentpoeng til 2,3 prosent.

Statsminister Jens Stoltenberg er slett ikke fornøyd med at Ap er degradert til landets nest største parti.

- Dette er selvsagt ikke godt nok. Men vi har vist før at vi kan snu dårlige målinger til gode resultater i valg, sier statsministeren.

Les også:Siv Jensen: - Kolberg bruker Zimbabwe-metoder.

Valgforsker Bernt Aardal sier målingen bekrefter at Frp har stabilisert seg på et høyt nivå.

- Dette er ikke noe blaff. Frp er nå klart større enn Ap. Fem av meningsmålingene vi har hatt denne måneden viser en oppslutning på rundt 30 prosent for Frp. Det er ganske oppsiktsvekkende, sier Aardal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks