Hovedinnhold

Dansk partileder refser Siv Jensen: - Hun mangler ryggrad

Siv Jensen: - Uinteressant hva de mener om oss

REFSER JENSEN: Danske Pia Kjærsgaard mener Siv Jensen mangler ryggrad fordi hun vil endre ordbruken sin etter terrorhandlingene. Foto: SCANPIX/Mattis Sandblad
REFSER JENSEN: Danske Pia Kjærsgaard mener Siv Jensen mangler ryggrad fordi hun vil endre ordbruken sin etter terrorhandlingene. Foto: SCANPIX/Mattis Sandblad
(VG Nett) Partileder Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti raser mot Frp-leder Siv Jensen etter VG-intervju om terrorangrepene.

I et intervju med den danske avisen Politiken sier Kjærsgaard at hun er forferdet over måten Frp-lederen reagerer på terrorangrepene på.

- Det er helt meningsløst. At Siv Jensen nå begynner å skulle innskrenke ytringsfriheten for sitt eget parti etter at en massemorder har gått løs, det framstår helt uforståelig for meg, sier Pia Kjærsgaard til VG Nett.

I et intervju med VG tirsdag sier Frp-leder Siv Jensen at hun nå angrer på begreper hun har brukt i politiske debatter. Hun varsler også at hun vil framstå med en annen atferd i framtidige debatter.

- Jeg tror vi alle allerede har endret atferd, og vi kommer ikke til å bli de samme igjen. Jeg tror ingen av oss i våre villeste mareritt kunne forestilt oss en slik nedslakting. Det påvirker oss som mennesker, sa Jensen til VG.

- Uten ryggrad

Utsagnene får den danske politikeren til å steile fullstendig. Kjærsgaard er leder for Dansk Folkeparti, som mange mener har flere likhetstrekk med Frp.

LES OGSÅ:  Ingen føringer for valgkampen

Hun mener Siv Jensen burde stå rakrygget for sine meninger istedenfor å rygge ut etter terrorangrepene.

- At hun ikke vil bruke de begreper og formuleringer som hun brukte før gjør at hun framstår uten ryggrad. Hun står da vel fortsatt for de samme holdninger som før, spør den danske partilederen oppgitt.

Før terrorangrepene hadde Siv Jensen fått mye kritikk for å ha innført ordet «snikislamisering» i norsk politisk debatt. Det uttrykket mener Kjærsgaard at Frp-lederen skal fortsette å bruke.

- Ja, selvfølgelig. Slike ting får man kritikk for; det vet jeg alt om. Men det er nettopp da man må stå opp for sine meninger, sier Pia Kjærsgaard.

- Lar gjerningsmannen vinne

Hun understreker at det må være helt opp til Frp og Siv Jensen selv å bestemme hvordan de vil uttrykke seg framover, men at Dansk Folkeparti aldri ville ha endret tonen i en debatt som følge av en terrorhandling.

- Hun lar gjerningsmannen vinne. Det er for meg helt uforståelig. Jeg forstår det slettes ikke, sier Kjærsgaard.

- Ny type diskusjon

Også Frp-ordfører Knut Hanselmann på Askøy mener hans eget parti bør dempe seg.

- Jeg tror vi vil få en annen type diskusjon når det gjelder innvandring. Ikke bare i valgkampen, men i år framover. Frp er partiet som vil ha minst innvandring i Norge, og det kommer vi fortsatt til å hevde. Men språkbruken må bli helt annerledes og mer saklig, sier han til Bergens Tidende.

- Uinteressant

Siv Jensen mener det er uinteressant hva Kjærsgaard mener.

- FrP har ingen ting til felles med Dansk Folkeparti. Vi deler ikke ideologi og har ingen forbindelser med hverandre, derfor er det helt uinteressant å forholde seg til hva de mener om oss, skriver hun i en kommentar til VG Nett.

Hun sier hun har sagt at alle partier og politikere sikkert har trådt feil gjennom tiden.

- FrPs politikk ligger fast og vi har ikke noe å skamme oss over. En større debatt om den norske samfunnsdebatten og politikk kommer når alle er klare for det. Dette er ikke tidspunktet for en opphetet politisk debatt, sier Frp-lederen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks