Hovedinnhold

Christian Tybring-Gjedde sykmeldt etter trusler

TRUSLER: Christian Tybring-Gjedde (Frp) skal ha mottat trusler etter 22. juli og sier han er redd. Nå er han sykemeldt. Foto: Scanpix
TRUSLER: Christian Tybring-Gjedde (Frp) skal ha mottat trusler etter 22. juli og sier han er redd. Nå er han sykemeldt. Foto: Scanpix
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet er sykmeldt fram til jul på grunn av trusler om grov vold.

Denne saken handler om:

Tybring-Gjedde sier han har fått stressyndrom og problemer med hukommelsen. Frp-politikeren lever i dag med voldsalarm på grunn av trusler og sjikane, melder NRK.

- Jeg har aldri vært redd i Norge tidligere. Nå er jeg redd, og jeg har grunn til å være det, sier kona Ingvil Tybring-Gjedde, som forteller at hatet har skyllet over familien etter 22. juli.

Kokkvold:  - Direkte uanstendig å koble politikere til terrorhandlinger

- Ikke ta buss og trikk

Hun og mannen har fått beskjed om ikke å ha kjennetegn på huset som røper at de bor der. De bør ikke bevege seg på steder med mange mennesker og ikke ta buss eller trikk. De er anmodet om å skaffe seg hemmelig telefonnummer. Drapstruslene har gjort at de har hatt politivakter utenfor huset. De har også hatt politieskorte ved flere anledninger.

Kona mener mannen urettmessig har fått stempelet som rasist.

- Christian Tybring-Gjedde har ikke en eneste rasistisk trevl i kroppen. For noen år tilbake ønsket vi å adoptere fra utlandet, han har vært samboer med en muslimsk kvinne og er så langt fra rasist som man kan komme. Det er bare å legge det vekk. Lytt til det han faktisk sier, ikke det dere mener han sier. Slutt med det, det er farlig, sier hun.

Søppelmennesker

Ingvil Tybring-Gjedde sier kronikken « Søppelmennesker» av Eivind Trædal, som sto på trykk i Dagbladet i forrige uke, var en av de utløsende faktorene som gjorde at mannen hennes til slutt ble sykmeldt

Trædal sier han er lei seg for at Christian Tybring-Gjedde er blitt sykmeldt blant annet på grunn av en kronikk han har skrevet.

- Jeg synes det er kjempeleit. Jeg har ikke hatt noe mål om å ramme ham som person. Jeg håper virkelig at han snart er frisk, og at han forstår at det ikke var personlig ment fra min side, sier Trædal til NRK.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks