Hovedinnhold

- Carl I. Hagen blir ikke billig

(VG Nett) Carl I. Hagen trer av fra Stortinget, men kommer neppe til å måtte kutte utgifter når han nå blir kommunikasjonsrådgiver.

Denne saken handler om:

- Carl I. Hagen har en unik evne til å oppfatte politiske trender tidlig og utnytte dem til sin egen fordel, sa Frp-veteranens nye sjef, administrerende direktør Sigurd Grytten i Burson-Marsteller, da selskapet torsdag inviterte pressen for å introdusere sin siste erobring.

LES OGSÅ:Carl I. Hagen til Burson-Marsteller

Carl I. Hagen selv mener det vil være en av hans styrker som rådgiver å kunne rådgi bedriftsledere i hvordan det politiske systemet fungerer, og hvordan man bør oppføre seg for eksempel under en høring for å få gjennomslag for sitt syn.

- Av og til er det noen direktører som uttaler seg slik at det blir vanskeligere å oppnå det de vil, sa Hagen, uten å ville nevne eksempler.

- Som politiker har du ikke akkurat markert deg som den som er mest positiv til media. Hvorfor har du valgt kommunikasjonsbransjen?

- Jeg har et elsk/hat-forhold til mediene, og det samme har de til meg. Men nå skal jeg være i bakgrunnen, og da kan jeg lære av mine egne feil.

Hagen fikk flere spørsmål om hva han vil gjøre med kunder som vil oppnå noe som er i strid med Fremskrittspartiets politikk.

- Det er ikke noe problem. Jeg skal gjøre det beste for kunden. Jeg er ikke her som Fremskrittspartiets utsending for å overbevise næringslivet om Fremskrittspartiets politikk, fastslo Hagen, som likevel senere kom med noen politiske stikk om arbeidslivet.

- Det skal ikke være slik at når du er 67 får du en klokke og så er det slutt, hvis vedkommende vil fortsette. Olav Thon er vel 85 snart og jobber 100 prosent. Det at man kan si opp folk uten begrunnelse fordi de er 70, der syns jeg vi må få en holdningsendring. Alt for mange ensomme sitter i parken og dør fordi de savner kameratene i arbeidslivet, fastslo Hagen.

Prises høyt

Hagen er inne i sine siste uker som Stortingets visepresident, og når han trer av på Løvebakken skal deltidspensjonisten begynne i ny jobb som kommunikasjonsrådgiver i PR-byrået Burson-Marsteller. Her skal han blant annet bistå selskaper som havner i medienes søkelys i å komme best mulig ut av situasjonen - men ikke til en hvilken som helst pris.

- Carl I. Hagen blir ikke billig. Vi timefakturerer, og prisene strekker seg fra 1000 til 2600 kroner per time. Han vil absolutt ligge helt i toppen av det sjiktet, sier Sigurd Grytten, som har kjent Hagen siden de satt i samme komité på Stortinget da han representerte Arbeiderpartiet under Jens Stoltenbergs første regjering.

Inkludert mva kommer Hagens timepris opp i rundt 3250 kroner.

Fortsatt i Frp

Hagen er fortsatt leder av Frps seniororganisasjon, og vil ikke forsvinne helt ut av partiet selv om han nå bytter hatt.

- Hva synes Siv om din nye jobb?

- Det får du spørre Siv Jensen om. Hun fikk vite at jeg begynner her i morges, sier Hagen til VG Nett.

Fordi Burson-Marsteller rekrutterer blant annet tidligere politikere som rådgivere, tilbyr de ikke sine tjenester til politiske partier. Selv i næringslivet kan det likevel bli utfordringer for Hagen, som etter et langt liv i rampelyset er mer vant til å fremme egen enn andres sak.

- Det blir en utfordring å være med på bakrommet og rådgi folk jeg ikke kjenner, men jeg vil være bevisst på mine roller. Det siste jeg vil gjøre er å ringe Siv Jensen for en kunde, sier han.

Han avviser at hans personlige politiske standpunkter vil være til hinder for oppgaven:

- Det blir opp til Burson-Marsteller å vurdere fra sak til sak hva som er hensiktsmessig. Men hvis det er oppdrag som er helt i strid med Frps politikk, må jeg si nei av hensyn til min integritet, sier Hagen.

E24:Elin Ørjasæter kommenterer: Hagen er rå på PR

Hagen innrømmer at han savnet rampelyset i valgkampen, men avviser at det skal bli et problem å være utenfor medienes søkelys.

- Men jeg kan fortsatt ta foredrag som eks-politiker, presiserte han.

- Fremst i Norge

Hagens nye sjef skrøt uhemmet av sin tidligere politiske motstander under pressekonferansen. Han avviser at Hagen er hentet inn i selskapet fordi han er en profilert stortingsmann.
- Vi har først og fremst rekruttert Norges fremste kommunikasjonsekspert, sier Sigurd Grytten.

- Jeg kan tilby all den erfaring jeg har fra å være med i kriser, og vet hvordan man legger opp en strategi for å komme ut av en krise eller minimalisere krisen, sier Hagen til VG Nett.

Hagen skal tilsvarende litt mindre enn halv stilling i kommunikasjonsbyrået den kommende tiden, i tillegg til sine andre verv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks