Hovedinnhold

Ble tipset om muslimsk nettverk

Frp-politiker møter PST i dag

ÅLESUND (VG) I dag møter Frps stortingsrepresentant Per Sandberg Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å avgi en rapport om et angivelig ekstremt muslimsk nettverk i Norge.

Denne saken handler om:

FIKK TIPS: Per Sandberg (Frp) karakteriserer påstandene om et angivelig ekstremt muslimsk nettverk i Norge som meget urovekkende. Foto: André Pedersen
FIKK TIPS: Per Sandberg (Frp) karakteriserer påstandene om et angivelig ekstremt muslimsk nettverk i Norge som meget urovekkende. Foto: André Pedersen

Grupperingen skal være fundamentalistisk, antidemokratisk og potensielt voldelig.

Etter det VG erfarer, er det tjenestemenn ved PST som har bedt om møtet med Sandberg.

- Ingen kommentar, sier Sandberg til VG på spørsmål om møtet med PST.

Anonyme kilder

Det som skal ha fått politiet til å reagere, er at Sandberg i Trønder-Avisa torsdag refererte til påstander fra mennesker i det pakistanske miljøet i Oslo.

Sandbergs kilder, som ønsker å være anonyme, kontaktet nylig Frps stortingsgruppe.

En av påstandene er at inntil 30000 personer av pakistansk opprinnelse skal ha avgitt en lojalitetserklæring til nettverket.

Målet deres skal være å på sikt gå inn i organisasjoner og foreninger for å skape uro og ustabilitet.

- Påstandene var meget urovekkende, selv om det er for tidlig å si om de medfører riktighet. Og det kan ikke Frp som et politisk parti finne ut av på egen hånd, sier Sandberg.

Opplæring i vold

En annen, mer konkret påstand er at representanter for denne grupperingen har vært og sett på billige tomter i kommunene rundt Oslo.

Meningen skal være å bygge moskeer og treningssentre. Det er disse treningssentrene som skal brukes til å opplæring i vold, ifølge de som har kontaktet Frp.

Et annet forhold skal være at disse grupperingene driver moskeer i private hjem, som ikke er registrert noe sted og som heller ikke mottar statsstøtte.

Også Human Rights Service har fått de samme informasjonene som Frp. Ifølge organisasjonen skal PST ha blitt informert om dette for lenge siden.

PST kommenterer av prinsipp aldri slike opplysninger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks