Hovedinnhold

Ap-Bjarne er Frps toastmaster

GOD TONE: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo blir takket for valgkamstøtten av sin partileder Jens Stoltenberg. Her fra Aps landsstyremøte i Folkets Hus i 2005. Foto: Pål R. Hansen
GOD TONE: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo blir takket for valgkamstøtten av sin partileder Jens Stoltenberg. Her fra Aps landsstyremøte i Folkets Hus i 2005. Foto: Pål R. Hansen
GARDERMOEN (VG Nett) D.D.E.-profil og Arbeiderpartiet-medlem Bjarne Brøndbo leder Fremskrittspartiet gjennom landsmøtemiddagen i kveld.

Denne saken handler om:

- En jobb er en jobb. Dette har ingen ting med Fremskrittspartiet å gjøre. Jeg skal underholde og være toastmaster, sier Bjarne Brøndbo til VG Nett.

Han bekrefter at han fortsatt er medlem i Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiets generalsekretær Erland Vestli var ikke klar over at han hadde hyret inn en Arbeiderparti-mann som toastmaster til landsmøtefesten - før VG Nett fortalte ham det kort tid før middagen lørdag kveld.

- Han er hyret inn som toastmaster som profesjonell yrkesutøver. Hans politiske ståsted er hans valg og har ikke noe med dette oppdraget å gjøre, sier generalsekretæren til VG Nett.

- Føler du at du har hyret inn en toastmaster fra fienden?

- Han er hyret inn i form av sitt yrke som artist, hvor han også opptrer som toastmaster, svarer Vestli.

SETT PÅ MAGEN: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo i kjent positur. Foto: Pål R. Hansen
SETT PÅ MAGEN: D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo i kjent positur. Foto: Pål R. Hansen

Det er ikke første gang Bjarne Brøndbo opptrer foran en stor forsamling av norske politikere. Så sent som i 2002, ved oppstarten til kommunevalgkampen til Arbeiderpartiet, var han på plass.

Det var tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen som kom opp med ideen om å få mannen bak slageren «Rumpa mi» inn bakveien i Arbeiderpartiet.

- Dette var ikke akkurat Arja Sajonmaa. Det var noe nytt - det ble kjempebra - disse guttene kan det de gjør, sa Hanssen den gang.

Også Arbeiderpartiets partileder, Jens Stoltenberg, har hyllet mannen bak superhiten «Vi ska' fæst».

- Jeg vil takke Bjarne Brøndbo for hans kompromissløse engasjement for Arbeiderpartiet, var hans dom etter valget i 2005.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks