Hovedinnhold

Angriper Frps terrorforslag

Mener partiet er uten troverdighet i personvern-spørsmål

- UTEN TROVERDIGHET: Stortingsrepresentant Håkon Haugli mener Frp er uten troverdighet i spørsmål om personvern etter at partileder Siv Jensen la frem et forslag om å DNA-registrere innvandrere. Foto: Scanpix
- UTEN TROVERDIGHET: Stortingsrepresentant Håkon Haugli mener Frp er uten troverdighet i spørsmål om personvern etter at partileder Siv Jensen la frem et forslag om å DNA-registrere innvandrere. Foto: Scanpix
Ap-representant Håkon Haugli spør om Frps nye forslag til terrorbekjempelse er en snuoperasjon i forbindelse med datalagringsdirektivet eller en klappjakt på innvandrere.

Denne saken handler om:

Frp-leder Siv Jensen presenterte forslagene, som partiet vil legge fram for Stortinget, i sin tale på landsstyremøtet lørdag. Blant forslagene er utvidet registrering og kontroll av innvandrere som kommer til Norge, slik at registreringen også omfatter DNA-profiler.

Frp vil senke politiets terskel for å drive overvåking, men understreker at det skal foreligge en rettslig kjennelse før slik overvåking kan starte.

FRP-POLITIKER: - Lavere strømforbruk med færre innvandrere

- Uten troverdighet

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Håkon Haugli hevder at Frp med sine forslag sier et endelig nei til personvernet. Samtidig som partiet sier nei til DLD, har det mistet sin troverdighet i kampen mot kriminalitet og terrorisme, mener han.

- Frp er ikke troverdig når det snakker om personvern. Når partiet foreslår DNA-testing av alle innvandrere, men samtidig er motstandere av DLD, virker det underlig, sier Haugli i et innlegg på Aps egen hjemmeside.

ANGRIPER FRP: Aps stortingsrepresentant Håkon Haugli. Foto: Line Møller
ANGRIPER FRP: Aps stortingsrepresentant Håkon Haugli. Foto: Line Møller

Han spør om hvorfor Frp ikke vil gi PST det eneste virkemidlet det ønsker: DLD.

Haugli hevder at DLD balanserer hensynene til personvern og terrorbekjempelse på en godt måte.

Jensen: - Ingen snuoperasjon

Overfor NTB avviser Jensen at forslagene er noen snuoperasjon i forbindelse med DLD.

- Våre forslag handler om å gi Politiets sikkerhetstjeneste (PST) virkemidler der det er grunn til mistanke. Noe annet er mer overvåking på et generelt grunnlag, slik DLD legger opp til, sier hun.

Blant forslagene fra Frp er å gi politiet økte ressurser til overvåking. PST skal få flere ansatte som kan kvalifiseres til dette.

Fastholder DLD-nei

Landsstyret i Frp vedtok søndag en resolusjon som fastholder partiets nei til DLD.

- Som liberalistisk parti sier Frp klart nei til en massiv, statlig overvåking av alle landets borgere og stempling av alle som kriminelle, heter det i resolusjonen.

Frp mener imidlertid at politiet har behov for økte ressurser og bedre virkemidler i kampen mot de kriminelle. Landsstyret sluttet seg til forslagene om blant annet styrket overvåkingskapasitet i PST/Oslo-politiet, utvidet samarbeid med utenlandske tjenester og lavere terskel for kommunikasjonskontroll.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks