Hovedinnhold

- Å filme unge gutter i dusjen på den måten må bety at han har en diagnose

SKUFFET: Carl I. Hagen er skuffet over Trond Birkedal, og mener at det han har gjort er fullstendig uakseptabelt. Foto: KRISTER SØRBØ/VG
SKUFFET: Carl I. Hagen er skuffet over Trond Birkedal, og mener at det han har gjort er fullstendig uakseptabelt. Foto: KRISTER SØRBØ/VG
GARDERMOEN (VG) - Trond Birkedal førte oss alle bak lyset, sier Frp-nestor Carl I. Hagen (67).

Denne saken handler om:

Den tidligere partilederen og Frps ordførerkandidat i Oslo gir sterkt uttrykk for at han er skuffet over sin tidligere betrodde partikollega:

- Jeg har kjent Trond Birkedal i mange år. Å filme unge gutter i dusjen på den måten må bety at han har en diagnose. Der synes jeg synd på ham. Men han har ført oss alle bak lyset, både venner og partikolleger. Det er fullstendig uakseptabelt.

BAKGRUNN: Frp-topp siktet for å ha snikfilmet mann på badet

- Har ikke kontakt

Hagen sier han ikke har hatt kontakt med Birkedal etter at han ble arrestert.

Partileder Siv Jensen og resten av Frp-ledelsen har fått kritikk for håndteringen av Birkedal-saken.

- Jeg kommer ikke til å svare på flere spørsmål om dette, sier han.

- Jeg tror ikke jeg vil gå inn på en medisinsk diskusjon med Carl I. Hagen om denne saken. Dette får være Hagens oppfatning, sier Trond Birkedals advokat Arvid Sjødin på vegne av sin klient til VG.

LES OGSÅ: Frp utsetter kriserapporten til etter valget

- Tøff tid for Frp

Carl I. Hagen erkjenner at det har vært en tøff vår for partiet, med sviktende meningsmålinger og vanskelige saker. Etter to år utenfor politikken kaster han seg nå inn i kampen om ordførerkjedet i hovedstaden.

- Det ble for tøft for meg bare å være tilskuer. Eli er ikke så blid for det, men hverdagen ble rett og slett for kjedelig for et levende politisk menneske som meg.

- Hvordan vil du karakterisere den jobben Fabian Stang har gjort som ordfører?

- Han har gjort en utmerket jobb, og representert byen på en meget god måte.

- Hva er da vitsen med å bytte ham ut?

FRP-TOPP: - Innvandrergutter er hissigere enn norske

- Fordele posisjoner

- Hensikten med valg er å fordele posisjoner på bakgrunn av den oppslutning man har i folket.

Tidligere har Hagen lansert ideen om en integreringsetat, som skal sørge for at alle barn kan norsk før de begynner på skolen. Hvis ikke skal foreldrene få kutt i ulike offentlige støtteordninger.

- Det er en grov omsorgssvikt ikke å sørge for at barn i Norge lærer seg norsk, sier han.

- Lederen i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, sa fredag til VG at innvandrergutter er hissigere enn norske. Er du enig?

- Basert på generell avislesing mener jeg det er riktig. Man ser at de blir rasende over æressaker. Det er en gjengmentalitet, og de er oftere bevæpnet enn norske gutter. Men jeg kan ikke underbygge dette med dokumentasjon.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks