Hovedinnhold

Vil kalle inn kvinner til sesjon

VIL HA JENTE-SESJON: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har fremmed lovforslag som vil føre til at kvinner blir kalt inn til sesjon. Foto:
VIL HA JENTE-SESJON: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har fremmed lovforslag som vil føre til at kvinner blir kalt inn til sesjon. Foto:
Kvinner vil i framtiden bli kalt inn til sesjon på lik linje med menn, hvis det blir som regjeringen går inn for i et nytt lovforslag.

Denne saken handler om:

Forslaget ble fremmet fredag. Det legger til rette for sesjonsplikt for kvinner og en todeling av sesjonsordningen i Forsvaret.

- Ved å innføre sesjonsplikt for kvinner når vi hele ungdomskullet med informasjon om Forsvaret. Dette håper jeg vil øke andelen kvinner i Forsvaret, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en pressemelding.

DISKUTÉR:Hva syns du om at kvinner kan bli innkalt til sesjon på lik linje med menn?

Ikke verneplikt

Todelingen av sesjonen går ut på at utskrivningspliktige først skal fylle ut en egenerklæring, primært nettbasert, uten å møte fysisk. Hensikten er å skaffe opplysninger om den enkeltes helse, forutsetninger og interesser. Neste skritt blir så at et nærmere utvalg av personer, de som anses best kvalifisert til tjeneste, møter ved et av Forsvarets sesjonslokaler.

Lovforslaget er en oppfølging av langtidsplanen for Forsvaret, og forslaget innebærer ikke en innføring av verneplikt for kvinner. Det legges opp til at sesjonsplikt for kvinner og de øvrige lovendringene skal tre i kraft fra 2010.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks