Hovedinnhold

Dropper flere siktelser i Siemens-saken

Siemens-skandalen, som en gang ble omtalt som en av tidenes norske korrupsjonssaker, er i ferd med å smuldre bort. Nå frafalles ytterligere siktelser.

Denne saken handler om:

Økokrim frafaller siktelsene mot Fujitsu Siemens og selskapets tidligere leder Vidar Berg. It-leverandøren var tidligere et datterselskap av Siemens, melder NA24.

Berg føyer seg dermed inn i rekken av tidligere siktede som ikke lenger straffeforfølges. Blant dem som tidligere har vært tiltalt i saken er forsvarstoppene Jan Reksten, Arne Morten Grønningssæter, Atle Torbjørn Karlsvik og Jon Rikter-Svendsen. Det samme gjelder 300 andre berørte i saken.

Dermed koker Siemens-saken ned til uenighet om bøter til to Siemens-selskaper og deres ledelse.

Berg, som var siktet for grov korrupsjon, er glad saken er over, etter å ha hengt over ham i to og et halvt år.

Hele Siemens-saken dreide seg om at flere selskaper skulle ha overfakturert Forsvaret og smurt ansatte for å vinne en stor IT-kontrakt i Forsvarets Golf-prosjekt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks