Hovedinnhold

Foreldre siktet for grov vold – baby fikk cerebral parese

<p>STENGT AV: Politiet sperret av leiligheten hvor barnet skal ha blitt påført de alvorlige skadene.</p>

STENGT AV: Politiet sperret av leiligheten hvor barnet skal ha blitt påført de alvorlige skadene.

Foto: Bjørnar Tommelstad, VG
Foreldrene ble siktet for vold etter å ha brakt den lille datteren sin til Legevakten med massive skader. Barnet overlever, men har fått alvorlige hjerneskader.

Tips oss

Det var en stund usikkert om den syv uker gamle babyen kom til å overleve skadene hun var påført da foreldrene kom inn med henne torsdag 7. januar.

– Hun er nå utenfor livsfare, har vi fått opplyst fra sykehuset. Imidlertid har hun fått skader som har ført til alvorlig grad av cerebral parese, sier politiadvokat Beate Brinch Sand til VG.

Cerebral parese er en skade i hjernen som oppstår i perioden fra tidlig fosterliv til to år alder, og beskrives av NHI som en tilstand som påvirker signalene hjernen sender ut til musklene og vise versa. Skaden består resten av livet når den først har oppstått.

Jenta mistet også synet som følge av skadene, men det er ifølge Sand ikke utelukket at det kommer tilbake.

Historien stemte ikke

Foreldrene ble umiddelbart henvist til Oslo universitetssykehus Ullevål da de kom til legevakten med den lille jenta for to uker siden.

Barnet hadde massive skader, men politiet ønsker ikke å si hvor på kroppen.

– Historien til foreldrene om hvordan barnet var blitt skadet var ikke forenelig med hvor massive skadene var. Barnevernet og politiet ble varslet, og foreldrene ble pågrepet, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til VG i forrige uke.

Prioriteres

Foreldrene ble fredag 8. januar varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett står det at moren har forklart «at hun skal ha kommet borti datteren med albuen».

Retten festet ikke lit til denne forklaringen.

– Dette er en alvorlig sak hvor alt tyder på at det er utøvd grov vold mot et forsvarsløst spedbarn. Slike saker er det svært viktig å oppklare, og politiet prioriterer derfor denne etterforskningen høyt, sa Henriksbø.

Ingen av foreldrene erkjenner straffskyld, sa deres forsvarere til VG i forrige uke. Politiadvokat Beate Brinch Sand sier politiet håper på å få gjennomført nye avhør av de to i løpet av denne uken.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks