Hovedinnhold

Mener barnehagebarn spiser for lite

Barn i barnehage får for sjelden mat: Frokost, lunsj og noen eplebiter på ettermiddagen holder ikke for små barn i full vekst. Nå skal trondheimsbarnehagene sørge for at de minste får sunn mat til rett tid.

Denne saken handler om:

Når de minste er sutrete etter en lang barnehagedag er det ikke sikkert de bare er slitne. Kanskje har de rett og slett spist for lite mat, skriver Adresseavisen.

- Ungene får for lite mat, for sjelden mat og for dårlig mat i barnehagen, sier styrer Marianne Schjetne i Bakklandet barnehage som leder et nystartet matprosjekt i trondheimsbarnehagene.

Hun mener problemet er størst utover ettermiddagen. Når barna hentes i barnehagen, er blodsukkeret lavt og sulten stor.

- Små barn skal spise ofte. Vi ser at mange barn får mat for sjelden. I mange barnehager er det lunsj ved tolvtiden. Så får de en gulrotbit i halv tre tiden, og så er det kanskje ikke middag før i fem-seks tiden. Det holder ikke, sier Schjetne.

Samtidig som hun etterlyser mer mat vil hun kaste kaste matpakken ut av barnehagene.

- Matpakke er helt forkastelig. De som er minst og som skal bygge kroppen, skal slippe å tenke på matpakke. Vi må servere fersk og ordentlig mat, og vi må sørge for gode sosiale måltider som gjør at barna får lyst til å spise, sier Schjetne som avviser at dette kan føre til matfanatisme.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks