Hovedinnhold

Langt unna full barnehagedekning

Til tross for skyhøye politiske ambisjoner er det fortsatt store forskjeller i barnehagedekningen fra kommune til kommune i Norge.

Denne saken handler om:

76,2 prosent av alle barn mellom ett og fem år hadde tilbud om barnehageplass i fjor. 54,1 prosent av landets ett- og toåringer har barnehageplass, mens 90,8 prosent av treåringene har barnehageplass, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Med 70,6 prosent ligger Bergen dårligst an blant landets største byer, og det er bergenserne klar over.

- Vi har det lengste etterslepet for barnehageetablering. Etter samordnet opptak i vår hadde vi 2.400 barn på venteliste. Det er nettopp dette vi jobber med i disse dager, sier planlegger Mette Karlsen til Aftenposten. Bergenserne forventer å oppnå full barnehagedekning tidligst i 2008.

Oslo kommune havner midt på treet i rangeringen med nær 75 prosent dekning. Men fortsatt har hovedstaden 3.000 barn på venteliste.

- Vi har regnet ut at vi må opp i en dekningsgrad på 83 prosent for å dekke behovet, og det er ikke sikkert det heller er nok. Oslos befolkning vokser veldig raskt. Vi har derfor planlagt 6.000 plasser de neste tre årene, sier byråd Torger Ødegaard. Han ønsker samtidig at flere barn med minoritetsbakgrunn skal søke om barnehageplass.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks