Hovedinnhold

Barneombudet vil sette norske foreldre på skolebenken

ØNSKER FORELDREVEILEDNING: Barneombud Reidar Hjermann mener mange norske foreldre kan ha nytte av foreldreveiledning. Foto: Frode Hansen
ØNSKER FORELDREVEILEDNING: Barneombud Reidar Hjermann mener mange norske foreldre kan ha nytte av foreldreveiledning. Foto: Frode Hansen
Reidar Hjermann vil lære mor og far å sette grenser.

Denne saken handler om:

Hjermann mener bevisstheten om barneoppdragelse er kommet langt i dagens samfunn. Likevel mener han at omfanget av barn med sosiale problemer, atferdsproblemer i skolen og økningen i antall barnevernssaker viser at det er store gevinster å hente ved å gi dagens hardt pressede foreldre mer oppfølging i foreldrerollen, skriver Dagsavisen.

Derfor ønsker Hjermann at alle norske foreldre skal få tilbud om foreldreveiledning, hvor grensesetting er faget.

Les også: 7 av 10 vil ha hjelp til å oppdra barna

- At vi har vært barn selv, betyr ikke at vi vet hvordan vi skal oppdra barn. Hvis vår egen barndom har vært trygg, god og forutsigbar kan det hende det holder som rettesnor. Men mange barndommer er det ikke hensiktsmessig å videreføre til neste generasjon. Da må foreldrene få justert egne oppfatninger om oppvekst og oppdragelse, og få verktøy som kan løse hverdagens utfordringer på en god måte, sier Hjermann.

Professor Willy-Tore Mørch ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge har bred forskningsmessig dokumentasjon på at foreldreveiledning virker.

Les også: Toppen Bech (71) etterlyser folkeskikk

- Når foreldre får konkrete råd og metoder for å takle utfordringer i barneoppdragelsen, reduseres også konfliktnivået dem imellom. De lærer å håndtere uenighet på en bedre måte, mener Mørch.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks