Hovedinnhold

-Barn bør ikke fiske

Dyrebeskyttelsen mener det er galt å dele ut fiskestenger til skolene i landet fordi de mener fisk føler smerte. De liker heller ikke at barna skal lære å tre mark på en krok, skriver Dagsavisen.

Denne saken handler om:

Statskog, Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Sølvkroken AS står bak "Skolestangprosjektet 2003" som går ut på å dele ut 40.000 fiskestenger som klassesett til barneskolene. I fjor delte de ut i alt 30.000 stenger.

-Reaksjonene fra skolene, foreldre og elever har vært udelt positive. Unger trenger å møte de delene av naturen som de blir mer og mer fjernet fra, sier Steinar Paulsen, fritidsfiskekonsulent i NJFF til Dagsavisen.

I et brev til Statskog stiller imidlertid Dyrebeskyttelsen seg kritisk til prosjektet og viser til forskning på fiskens følelsesliv. "Dyrebeskyttelsen Norge mener at fisk er i stand til å føle smerte. Dette støttes også av nye forskningsresultater. Eventuell tvil om fiskens smerte må komme fisken til gode", skriver organisasjonen.

-Det er viktig at barn får oppleve naturen, men det kan de gjøre uten å pine andre arter. Elevene kunne fått kikkerter og fotoapparater i stedet, sier sekretariatsleder Siri Relling i Dyrebeskyttelsen.

I tillegg er hun lite begeistret for at elevene skal lære å sette mark på kroken.

-Vi kan ikke utelukke at marken føler smerter. Jeg tviler dessuten på at barn syns det er greit å tre mark på en krok. Kanskje andre syns vi er hysteriske, men dette handler om respekt for våre medskapninger, sier Relling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks