Hovedinnhold

Skal det være en vaffel og kaffe? 81 kroner, takk!

<p>STIV PRIS: Lars-Kristian Haugen reagerer på at det skulle koste 81 kroner for en vaffel og kaffe.</p>

STIV PRIS: Lars-Kristian Haugen reagerer på at det skulle koste 81 kroner for en vaffel og kaffe.

Foto: Privat
Det kan være lurt å smøre matpakker til vinterferien.

Denne saken handler om:

Vinterferien startet i dag mange steder i landet. Ivrige barnefamilier setter ferieplanene til livs i landets mange alpinanlegg med glede, forventninger og - forhåpentligvis - matpakker.

For om du glemmer termosen og noe søtt til, så kan det fort koste deg dyrt. Som hvis du skulle få lyst på en vaffel på en vaffel og dispenserkaffe på Ryk&Reis Afterski på Hafjell.

Lars-Kristian Haugen fikk hakeslepp da han så afterskien reklamere for vaffel og dispenserkaffe - til den nette sum av 81 kroner. Det er riktignok når du kjøper kaffen og vaffelen separat - kjøper du dem sammen kan du få herligheten på tilbud for 69 kroner.

Har du eksempler på andre stive priser på vei til, i alpinbakkene eller langs skisporene? Send inn ditt bidrag i VG-protokollen!

Trodde det skulle være 18 kroner

Lars-Kristian Haugen, visste ikke hva han skulle tro da han gjorde oppdagelsen.

– Jeg visste ikke om prisen var snudd opp ned eller noe, og at de egentlig mente at det skulle koste 18 kroner, men det så jo ikke sånn ut, sier han.

Les også: Her er vinterens alpe-nyheter

Haugen tenker spesielt på at prisene virker avskrekkende på de utenlandske turistene som kommer til skibakkene.

– Det verste er jo at de gnir det i fleisen på turister. Hva tenker de når de kommer til et alpinanlegg og ser den prisen? Jeg tviler på at de tenker «wow, nå fikk jeg lyst til å ta meg en kaffe», sier han.

Han irriterer seg også over det han mener at alpinanleggene tar seg for godt betalt - for middelmådig mat.

– Det er en diskusjon i skimiljøet om hva som serveres rundt om. I utlandet får du tilgang på varm buffet, mens her til lands må du ta til takke med pølse og pommes frites, sier han.

– Forsvarlig

Han tviler på at det finnes dyrere alternativer i Norge.

– For meg bør en femtilapp være et absolutt makstak på en kaffe og vaffel, sier han.

Runar Haugen, driver og eier av afterskien, og synes derimot det er en rettferdig pris.

– Jeg synes dette er en forsvarlig pris, hvis du tar med produksjonskostnadene i beregningen. Samtidig er det også uforutsigbare faktorer som værforhold som gjør oss sårbare med tanke på besøkende gjester. I tillegg har vi live-musikk, så vi må tjene penger der det er mulig, sier han, og legger til: 

– Vi har aldri fått noen klager på dette før nå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks