Hovedinnhold

Jensen kritisk til FNs klimapanel

FORTSATT ENDRING I KLIMA: Klimaendringer har ifølge Siv Jensen alltid funnet sted. Foto: Scanpix
FORTSATT ENDRING I KLIMA: Klimaendringer har ifølge Siv Jensen alltid funnet sted. Foto: Scanpix
Frp-leder Siv Jensen antyder at rapporten fra FNs klimapanel bygger på forfalskede data og hevder at alle eksperter har sluttet å snakke om global oppvarming.

Denne saken handler om:

- Vi må ikke iverksette tiltak som er dramatiske når det viser seg at grunnlaget for rapporten ikke er riktig, sa Jensen i sin tale til årsmøtet i Akershus Frp lørdag.

Hun mener klimaendringene ikke lenger omtales som global oppvarming, skriver Aftenposten.

- Alle ekspertene og dommedagsprofetene har sluttet å snakke om global oppvarming. Det de snakker om nå, er klimaendringer, sier Jensen.

Les også:Frp: - Stoltenberg er en hykler

Og klimaendringer har ifølge Jensen alltid funnet sted.

I talen påpekte Jensen blant annet at FNs klimapanel har måttet trekke tilbake uttalelsen om at isbreene i Himalaya kan være smeltet innen 2035. Hun viste også til flere e-poster mellom klimaforskere som tyder på at grunnmaterialet for rapporten er forfalsket.

Miljøvernminister Erik Solheim er ikke imponert over Siv Jensens angrep på panelet.

- Siv Jensen minner meg om den personen som sitter i familierådet og protesterer når man diskuterer om man skal tegne brannforsikring. Hun argumenterer mot forsikring fordi risikoen for brann har gått ned med 1 prosent, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks