Hovedinnhold

Flytoget kjørte mot stoppsignal

Et flytog sporet tirsdag kveld av etter at føreren kjørte forbi et stoppsignal på Gardermoen.
Togføreren var på vei med toget fra skifteområdet til perrongen for å plukke opp passasjerer da ulykken skjedde. Ingen ble skadd. De materielle skadene ble heller ikke store. Halvparten av flytogene måtte likevel innstilles tirsdag kveld, skriver Aftenposten Aften.

Andre ulykken

Dette er den andre ulykken med Flytoget siden åpningen. I den første kjørte et tog inn i en stoppbukk og fikk større skader. Den erfarne føreren av toget har selv forklart at han overså et stoppsignal inne på skifteområdet klokka 20.40 tirsdag kveld, cirka 300 meter nord for perrongen på Gardermoen stasjon. Han er nå rutinemessig tatt ut av tjeneste inntil saken er ferdig undersøkt.


ATC ikke innstallert

Såkalt ATC, eller system for automatisk togstopp, er ikke installert inne på selve stasjonsområdet på Gardermoen. Dette er nå under utprøving, og ville trolig forhindret ulykken.
-Hendelsen er teknisk sett alvorlig, men den medførte ikke noen sikkerhetsrisiko. Sikkerhetsbarrierene fungerte jo, sier driftssjef Tom Lund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks