Hovedinnhold

Norsk protest mot utestengning av makrellfiskere

Norge har levert en protest til EU på at norske fiskere er stengt ute fra makrellfiske i EU-farvann, og vurderer ytterligere reaksjoner.

Denne saken handler om:

Over 30 fartøy måtte på kort varsel avbryte fisket etter at EU torsdag kveld stengte makrellfisket i EU-farvann for norske fartøy. Fiskeri- og kystdepartementet betegner utestengningen som «uventet».

- Utestengningen er et klart brudd på den bilaterale avtalen mellom Norge og EU, og jeg er overrasket og skuffet over EUs opptreden i denne saken, uttaler statssekretær Vidar Ulriksen i en pressemelding.

Under et møte med blant annet generaldirektør Fokion Fotiadis i EU-kommisjonen fredag overbrakte Norges ambassadør til EU, Oda H. Sletnes, en formell norsk protest, opplyser departementet. Dialogen med kommisjonen skal fortsette over helgen.

- Fiskeriavtalene er et resultat av forhandlinger hvor begge parter må gi og ta. Det er derfor ikke akseptabelt at EU treffer tiltak i strid med avtalen som ensidig svekker Norges nytte av denne fiskeriavtalen. Vi vurderer derfor ytterligere norske reaksjoner overfor EU, sier Ulriksen.
Saken utvides

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks