Hovedinnhold

Sjekk verdens største breiflabb!

(VG Nett) Frank-Rune Kopperud var på jakt etter torsk, men i stedet endte han opp med verdens største breiflabb.

Denne saken handler om:

Lørdag la Kopperud ut med båten i Høylandssundet i Kvinnherad. Han skulle trekke opp torskegarnene han hadde lagt ut, men da han kom frem ventet det en KJEMPEoverraskelse i garnet.

For det var ikke bare torsk han hadde fanget, men en gedigen breiflabb, skriver Kvinnheringen. Kjempen skulle vise seg å være verdens største av sitt slag da vekta viste intet mindre enn 115 kilo. Bare hodet alene veide 64 kilo.

Knuste verdensrekorden

Ifølge Bergens Tidene lå den tidligere verdensrekorden på 99,4 kilo, den breiflabben ble også tatt i Hordaland i 2010. Dermed knuste Kopperuds gigant breiflabb den gamle rekorden til de grader.

Saken fortsetter under bildet...

KJEMPE: Breiflabben veide intet mindre enn 115 kilo. Foto: Frank-Rune Kopperud
KJEMPE: Breiflabben veide intet mindre enn 115 kilo. Foto: Frank-Rune Kopperud


Men det var ikke bare bare å få kjempen i land. Kopperud forteller at fisken var så svær at han bestemte seg for å ikke forsøke å få den opp i båten. I stedet bandt han et tau rundt fisken og lot den henge ved baugen mens han tok opp resten av fangsten fra garnet. Der hang fisken også på den over en time lange ferden inn mot land.

- Den var sterk, men gjorde ikke veldig motstand, forteller Kopperud til VG Nett.

VGTV:  Se video av kjempen her!

- Et beist

På vei inn mot land ringte han etter forsterkninger, hele fire mann måtte til for å få kjempen på land.

- Det var et beist. Det var helt forferdelig. Fyttigrisen. Du skulle sett tanngarden og den kjeften, sier Terje Sæbø til bt.no.

Han forteller at de måtte ha to bøtter til innvollene.

Nå har Kopperud fisk hele 20 kilo fisk i fryseren.

Les også: Reinhard (62) fanget gigantkveite (245 kg)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks