Hovedinnhold

Simen (32) tok storlaks: - Trodde aldri dette skulle skje meg

**Familielykke: Far tok rugg på 17,2 kilo for tre dager siden

MAKS (F)LAKS: Erik Falck og Simen Prestegård poserte gladelig med laksen på 23,4 kilo som de to dro opp fra Namsen mandag kveld. Foto: Morten Lidbom
MAKS (F)LAKS: Erik Falck og Simen Prestegård poserte gladelig med laksen på 23,4 kilo som de to dro opp fra Namsen mandag kveld. Foto: Morten Lidbom
Etter bare én time i elven fikk Simen Prestegård og Erik Falck maks uttelling og dro opp en 23,4 kilo tung og 128 centimeter lang laks.

Denne saken handler om:

- Det var et øyeblikk jeg ikke hadde tenkt jeg skulle få oppleve. Jeg hadde slått meg til ro med at noe slikt aldri kom til å skje meg, forteller Simen Prestegård (32) til VG.

Sammen med Erik Falck fikk han mandag kveld oppleve det som nok er alle laksefiskeentusiasters store drøm.

- Da jeg var nede for å håve inn etter en knapp time så jeg fisken. Jeg skjønte fort at det kunne hende den ikke fikk plass i håven. Det var bare så vidt vi fikk den opp i båten, forteller bergenseren.

- Wobbleren som vi tok den på, var mer som pinneved etterpå, nærmest revet i to, legger han til.

Etter planen skulle Prestegård egentlig ikke fiske i dag, men steppet inn som reserve i siste liten.

Det angrer han neppe på, for selv om sesongen bare så vidt er i gang, kan laksen på 23,4 godt vise seg å bli årets gjeveste fangst.

I fjor veide den største laksen som ble tatt i Namsenvassdraget «bare» 19,4 kilo.

Fiskelykke også for far

32-åringen, som har fisket i Namsen i nærmere ti år, er imidlertid ikke den eneste i familien som har hatt fiskelykken på sin side de siste dagene.

For tre dager siden dro hans far og en kamerat opp en laks på 17,2 kilo i Bjøra, som er en sideelv til Namsen.

- Jeg synes jo det var litt kjekt, at den var større enn min far sin, humrer Prestegård.

- Synes faren din det også?

- Ja, ja, for all del. Han er helt henrykt han også.

32-åringen forteller at han vært på laksefiske i over 20 år, uten å ha opplevd noe lignende.

Snittvekt: 20,3 kilo

- Vi seks som er her har bare fått to fisk så langt, men med en snittvekt på over 20 kilo, kan vi ikke annet enn å være fornøyde.

Før dagens storfangst var Prestegårds gamle rekord fra i fjor sommer 11,8 kilo. Og selv han nå kan skilte med å ha tatt sesongens største laks i Namsenvassdraget, er det ikke fangsten som er det viktigste.

- Laksefiske er først og fremst en opplevelse i seg selv, og det er årsaken til at jeg har holdt på med dette i så mange år. Hvis det var rekordfiskene som drev oss, hadde vi gitt oss for lenge siden, forteller Prestegård.

- Hva skal du gjøre med laksen?

- Vi vurderte først å stoppe den ut, men vi får se, ler han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks