Hovedinnhold

Fire personer avhørt etter at gutt (16) ble funnet i bagasjerom etter biljakt

Fire personer er i dag siktet for ruspåvirket kjøring eller medvirkning, etter en biljakt i Oslo, natt til søndag.

Tips oss

16-åringen ble innlagt på Ullevål sykehus etter hendelsen.

– Han er etter forholdene fin, sier vaktleder Janne Kroglund ved kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til VG.

VG har tidligere meldt at gutten var 17 år. Jourhavende jurist ved Grønland politikammer,  Terje Nedrebø Michelsen, opplyser søndag kveld at gutten er 16 år.

– Vi har ikke rukket å prate med ham enda. Han er tilsynelatende uskadet, forteller juristen. Michelsen opplyser at politiet håper å få snakke med gutten i morgen tidlig. Han er fremdeles på sykehus, ifølge NTB. 

Vaktleder Janne Kroglund ved kriminalvakten ved Oslo politidistrikt, opplyste tidligere at gutten ikke har noen ytre skader.

Gutten er innlagt på Ullevål sykehus som følge av et sykdomstilfelle, men hendelsesforløpet er ikke klart, opplyser politiet til NTB.

Fire personer siktet

– Fire personer er pågrepet og siktet for promillekjøring, eller medvirkning til promillekjøring. Siktelsen inneholder foreløpig ikke noe som dreier seg om at han ble funnet i bagasjerommet, forteller juristen.

Michelsen ønsker ikke å gå i detalj om hva de siktede har forklart knyttet til hendelsen.

– Vi må snakke med 16-åringen før vi kan uttale noe mer om hva de andre har forklart, sier han.

Juristen forteller at politiet fikk melding om at noen så en person som ble løftet inn i bagasjerommet, før politiet begynte en 20 minutter lang biljakt.

– Det ble en liten såkalt biljakt, hvor sjåføren nektet å stoppe for politiet. Det var ikke spesielt stor hastighet, men han hadde vel kjørt inn i noen gjenstander. Det er ikke noe skadede personer for øvrig i denne saken her, sier Kroglund.

La seg på hjul

Politiet fikk melding om saken klokken 02.23 i natt.

– Klokken 02.23 fikk vi melding fra et vitne på Vestli som hadde observert at en livløs person ble lempet inn i bagasjerommet på en stasjonsvogn, opplyste operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til VG tidligere i dag.

Politiet var i nærheten og la seg på hjul etter bilen, en Audi A6, med både uniformert og sivilt kjøretøy.

Nektet å stanse

Audien fulgte fartsgrensen inn mot Oslo sentrum, men nektet å stanse da politiet satte blålys på.

En av politibilene valgte omsider å kollidere med stasjonsvognen for å få stanset den.

– Det var noe vi anså nødvendig for å få stanset stasjonsvognen. Hastigheten var lav, så det ble relativt små skader på begge bilene, sier Krokan.

Bilen kjørte Trondheimsveien inn mot byen. Politiet stanset den i Thorvald Meyersgate på nedre Grünerløkka rundt klokken 02.40.

I bagasjerommet på bilen fant politiet en 16 år gammel gutt med svak puls og pust. Han ble umiddelbart kjørt til sykehuset.

Vet du noe om denne saken? Tips VG!

Barnevernet koblet inn

Ifølge jourhavende jurist Michelsen satt det fem personer i bilen, i tillegg til gutten som var i bagasjerommet. Søndag kveld var en person overlatt til barnevernet, da han er under 15 år. En person som er under 18 år har fått oppnevnt forsvarer. 

– Gutten som er født i 2001 ble umiddelbart overtatt av barnevernet og vi har opprettet sak, sier Krokan.

De andre sitter nå i arresten. Føreren av bilen var beruset, og er siktet for å kjørt under alkoholpåvirkning.

Den videre etterforskningen vil vise om de siktes for andre forhold.

Spesialenheten ble varslet om hendelsen, noe som er rutine ved bilforfølgelse, men de valgte ikke å rykke ut, opplyser Krokan.

Personen som ble fraktet til sykehus har ifølge patruljen som fraktet ham dit ingen synlige fysiske skader. Søndag kveld kunne jourhavende jurist ikke opplyse om han fremdeles er på sykehuset.

– Ropte: Redd han!

Et av vitnene til biljakten forteller til VG:

– Jeg har aldri opplevt noe slikt før. Da jeg så at stasjonvognen hadde flere politibiler etter seg, løp jeg nedover gaten. Da kom det plutselig en annen politibil andre veien, som krasjet inn i bilen de jaktet på. De pågrep flere som satt i den.

– Hvordan så han som ble funnet i bagasjerommet ut?

– Han virket bevisstløs. Sjåføren ropte «redd han» om personen i bagasjerommet da han ble pågrepet, sier vitnet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks