Hovedinnhold

Fire pågrepet etter masseslagsmål og skyting

FORSVANT FRA STEDET: Da den første politipatruljen kom til åstedet var gjerningsmennene borte. Politiet fikk bevæpningstillatelse. Foto: VG-tipser
FORSVANT FRA STEDET: Da den første politipatruljen kom til åstedet var gjerningsmennene borte. Politiet fikk bevæpningstillatelse. Foto: VG-tipser
Fire personer er pågrepet etter masseslagsmålet i Porsgrunn sentrum søndag ettermiddag. Politiet regner med å pågripe enda flere personer.

Tips oss

To personer ble pågrepet i 22-tiden søndag kveld, mens ytterligere to ble pågrepet natt til mandag, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Telemarksavisa.

- Vi forventer flere pågripelser i denne saken, sier operasjonsleder Aaltvedt.

Det var i 17.30-tiden søndag kveld at politiet fikk melding om både slåssing og skuddløsning på en parkeringsplass i Sverres gate i Porsgrunn sentrum. De tror 15-16 personer barket sammen i slåsskampen.

Politiet opplyste søndag kveld at de hadde fem-seks personer i kikkerten, alle i begynnelsen av 20-årene.

Seks skadd

Til sammen seks menn måtte ha legebehandling, de fleste av dem etter å ha blitt skutt med plastkuler fra en softgun eller en gassdrevet pistol. Politiet fikk meldinger om skarpe skudd og har funnet tomhylser på åstedet, men ingen kulehull.

En av de skadde ble også påført slagskader med balltre og måtte legges inn på sykehuset i Porsgrunn. Han lå søndag kveld fortsatt til observasjon, men politiet hadde ikke fått noen tilbakemelding om skadeomfang.

Da politiet kom til stedet bevæpnet med maskinpistoler, var det bare blodspor og våpen igjen etter kamphanene. Ifølge politiet var også golfkøller brukt i slagsmålet.

Kjenninger

Politiet opplyser at det var personer av ulik etnisk opprinnelse som var involvert. Ifølge Telemarksavisa er mange av dem kjenninger av politiet fra før, og flere har deltatt i tidligere oppgjør mellom ungdommer med ulik etnisitet.

- Den ene parten her er en gjeng vi kjenner til, men hvem den andre parten er, er litt uklart. Ting kan tyde på at hendelsen var en reaksjon på en konfrontasjon i Langesund lørdag, men vi har ikke oversikt over hendelsesforløpet ennå, sa operasjonsleder Jens Arne Bærland til NTB søndag kveld.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks