Hovedinnhold

Høyre-topp refser Frp

- Sprer feilinformasjon om krisepakken

- MÅ STILLE KRAV: Både Høyres Jan Tore Sanner (til venstre) og Frps Ulf Leirstein mener pengene i krisepakken ikke må gå til bankene uten at det stilles krav tilbake. Men de har ulike meninger om hvilke krav man skal stille. Foto: Scanpix
- MÅ STILLE KRAV: Både Høyres Jan Tore Sanner (til venstre) og Frps Ulf Leirstein mener pengene i krisepakken ikke må gå til bankene uten at det stilles krav tilbake. Men de har ulike meninger om hvilke krav man skal stille. Foto: Scanpix
STORTINGET (VG Nett) Frp står alene om å stille krav til banker som benytter seg av statens krisepakke. Høyres Jan Tore Sanner mener Frp er mest opptatt av politisk spill.

Denne saken handler om:

- Frp sprer bevisst feilinformasjon om innholdet i pakken, sier Sanner til VG Nett.

Etter lange møter i natt og i morgentimene i dag kunne finanskomiteen i formiddag presentere en ferdig krisepakke til banker og finansinstitusjoner. I innstillingen står Frp alene om å kreve motytelser fra bankene som benytter seg av pakken.

LES OGSÅ:Kraftig kritikk fra småbankene

- Når storsamfunnet stiller opp på denne måten er det viktig å sende et klart signal til næringen der vi krever at den avstår fra bonuser og økte lederlønninger, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein.

Feilinformasjon

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner reagerer kraftig på forslaget fra Frp.

- Dette er bare spill. Det viser at Frp er mer opptatt av å sikre seg oppmerksomhet i media enn av å finne samlende løsninger, sier Sanner.

LES OGSÅ:Regjeringen lanserer krisepakke

Han understreker at krisetiltakene er en rent markedsmessig pakke, som ikke inneholder noen form for subsidiering av bankene. Høyre-representanten mener forslaget fra Frp er oppsiktsvekkende, og viser til at Frp tidligere har vært en varm forsvarer av bonusordninger og høye lederlønninger i næringslivet.

LES OGSÅ:Høyre med krtavliste til Frp

Alle skal med

En enstemmig finanskomite krever at regjeringen sikrer at alle banker kan dra nytte av tiltakene i krisepakken. Dermed kommer Stortinget kritikken mot regjeringens forslag i møte. I den åpne høringen i Stortinget i går kom det fram krass kritikk fra småbanker som av ulike grunner faller utenfor regjeringens opplegg.

Både Sanner og Leirstein er godt fornøyd med at regjeringspartiene stiller seg bak disse endringene.

- Det er helt avgjørende for små og mellomstore bedrifter i distriktene at vi har et velfungerende bankvesen i hele landet. Derfor er det bra at vi nå har fått dette på plass, sier Sanner.

Saken fortsetter under bildet

REGJERINGSAKTUELL: Marianne Aasen. Foto: Scanpix
REGJERINGSAKTUELL: Marianne Aasen. Foto: Scanpix

Også Aps Marianne Aasen er fornøyd med innstillingen. Hun mener det er viktig at Stortinget står mest mulig samlet bak tiltakene. Samtidig understreker hun at det kan bli nødvendig med nye tiltak for å demme opp for den internasjonale finansuroen.

- Dette er en dynamisk pakke. Dersom det viser seg at disse tiltakene ikke er tilstrekkelige må vi justere underveis, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks