Hovedinnhold

Fagforbund trosser krisen og krever mer lønn

lønnsøke: Per Østvold,forbundsleder i Transportarbeiderforbundet, mener bedrifter som tror det blir nullopggjør har forregnet seg. Foto: FOTO: TROND SOLBERG.
lønnsøke: Per Østvold,forbundsleder i Transportarbeiderforbundet, mener bedrifter som tror det blir nullopggjør har forregnet seg. Foto: FOTO: TROND SOLBERG.
Til tross for finanskrisen vil mange fagforbund kreve mer lønn også i 2009. - De arbeidsgiverne som tror dette blir et nulloppgjør, har forregnet seg, sier Transportarbeiderforbundets leder Per Østvold til Dagbladet.

Denne saken handler om:

Avisa har snakket med en rekke fagforbundsledere, og konkluderer med at mange er uenige med YS-leder Tor Eugen Kvalheim, som har åpnet for et oppgjør uten reallønnsvekst.

Jan Davidsen i Fagforbundet oppfordrer til nøktern lønnskamp, men kan ikke love at han vil nøye seg tillegget på 4,7 prosent for 2009 som ble avtalt i fjor.

- Vi venter ikke store ytterligere lønnstillegg i år, men vil vurdere dette blant annet i forhold til oppgjøret i privat sektor, opplyser Davidsen.

LES OGSÅ:Ni av ti bedrifter er rammet av finanskrisen

Unio-leder Anders Folkestad tror ikke på noe gullkantet oppgjør i år. Men han lover at hans forbund ikke vil nøye seg med å gå i null.

- Vi skal forhandle. Det jeg kan si sikkert, er at det ikke blir noe nulloppgjør, og pensjon blir toppsak, sier Folkestad.

Fellesforbundets leder Arve Bakke er imidlertid mer åpen for å vise moderasjon i lønnsoppgjøret.

- Med tanke på den internasjonale finanskrisen og den vanskelige situasjonen som norsk konkurranseutsatt næringsliv er inne i, så kan jeg ikke se for meg at årets mellomoppgjør blir noe annet enn et moderat oppgjør.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks