Hovedinnhold

Mann la på svøm med sekk full av GHB

STOR POLITIINNSATS: Politiet var tilstede under festivalen og beslagla store mengder narkotika. Ingen av personene på bildet er pågrepet for narkotikbruk. Foto: VG Nett-tipser
STOR POLITIINNSATS: Politiet var tilstede under festivalen og beslagla store mengder narkotika. Ingen av personene på bildet er pågrepet for narkotikbruk. Foto: VG Nett-tipser
(VG Nett) 25-åring kastet seg i elva med halvannen liter GHB i sekken for å slippe unna politiet. 182 ble tatt med dop på elektronika-festivalen i Bærum.

Denne saken handler om:

Tips oss


- Det er mer enn i fjor, da tok vi bare 80, sier operasjonsleder Jørgen Jacobsen ved Asker og Bærum politidistrikt til VG.

Allikevel er han fornøyd med at det har vært lite bråk og problemer på festivalområdet, med unntak av narkotikabeslagene.

Sakene avgjøres på stedet og de som blir tatt med narkotika må betale bot, før de blir bortvist fra festivalområdet. Beslagene er stort sett mindre mengder til eget bruk, med unntak av en 25 år gammel mann fra Drammen som ble tatt med halvannen liter GHB. Mannen hoppet ut i elva og la på svøm da han ble stoppet av en sivil politimann, men ble stoppet av en politibåt som var i området. 25-åringen er nå brakt inn og skal avhøres av politiet.

- Sekken inneholdt betydelige mengder GHB, hele 1,5 liter, som vi antar at han planla å selge, sier Tone Kavli i Asker og Bærum politidistrikt til NRK.

HAR DU BILDER? KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER

- Vellykket

Musikkfestivalen Extrema Outdoor på Kalvøya varer til klokken 23 lørdag kveld. I 19-tiden var 5.000 festivalgjengere på plass, men flere strømmer jevnt til. Politiet har satt inn ekstra ressurser for å hindre dopbruk under arrangementet. Berger vil ikke si hvor mange politifolk som er på plass på festivalområdet.

- Men jeg kan si at vi er komfortable med de ressursene vi har. Vi har både uniformerte folk, sivile spanere, politihund og politibåt, forteller innsatsleder Tomm Berger.

Han beskriver et vellykket arrangement. Det har kun vært noen ordensforstyrrelser etterhvert som festivalpublikummet har begynt å trekke mot Sandvika sentrum, i tillegg til noen slåsskamper på festivalområdet som politiet har håndtert. Foreløpig er kun fem sendt til legevakta på grunn av dehydrering. Selv om syns Berger antall narkotikabeslag er høyt, har det foreløpig ikke vært mer enn forventet. Allikevel innrømmer han at mange slipper forbi vaktene.

- Det er viktig å få fram at det kun er det åpenbare mindretallet som havner hos oss. Vi er her for å sørge for at arrangementet blir trygt og sikkert for alle dem som er her for å nyte en kulturell opplevelse, sier han.

Ufortjent rykte

- Selvfølgelig blir vi skuffet når folk prøver å ta med seg narkotika inn. Vi har nulltoleranse. Målet har vært å stoppe narkotika fra å komme inn på området, sier prosjektleder for festivalen Lena Anglen.

Hun er fornøyd med politiets innsats og opplyser at det er 40 politimenn på stedet. At elektronika-sjangeren ofte knyttes til narkotika mener hun er et ufortjent rykte den har fått av media.

- Folk prøver seg kanskje mer på festival, men jeg ser mer av det på byen i Oslo enn jeg gjør her. Dessuten er det aldri noe trøbbel her, spesielt hvis man sammenligner med andre festivaler, sier Anglen.

Hun mener det sjelden er voldelige episoder i elektronikamiljøet, og at folk generelt er blide.

Det er andre gangen festivalen arrangeres i Bærum. Politiet har tidligere vært kritiske til å arrangere elektronikafestivalen på nytt, etter at fjordårets festival på Kalvøya førte til en klagestorm fra støyplagede beboere i Bærum.

STRENG KONTROLL: Vektere og politi kontrollerte personer på vei inn på festivalområdet på Kalvøya. Foto: Hans Henrik Torgersen
STRENG KONTROLL: Vektere og politi kontrollerte personer på vei inn på festivalområdet på Kalvøya. Foto: Hans Henrik Torgersen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks