Hovedinnhold

Farlig last må vike i ferjekø

En forskriftsendring gjør at kjøretøy med farlig last må vike plass for andre reisende på ferjene i sommer.

Transport av farlig gods setter av sikkerhetshensyn begrensninger på antallet passasjerer som kan være med på overfarten. Nå har Samferdselsdepartementet bestemt at kjøretøy med farlig last kan miste sin plass i ferjekøen for å sikre god trafikkflyt. En forskriftsendring som er ute på høring, blir nå fastsatt med øyeblikkelig virkning.

- Dersom høringen ikke fører til endringer, vil vi videreføre dette uten at forskriften formelt blir fastsatt på nytt, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Hun oppfordrer nå transportører av farlig gods til å unngå de mest populære ferjeavganger og heller velge avganger med mindre trafikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks