Hovedinnhold

Fant ikke bombe på NSB-tog

BOMBETRUSSEL: Politiet tok funnet av bombetrusselen på dette NSB-toget svært alvorlig. Toget ble gjennomsøkt av oslopolitiets bombegruppe torsdag kveld, uten at det ble gjort noen funn. Foto: Scanpix
BOMBETRUSSEL: Politiet tok funnet av bombetrusselen på dette NSB-toget svært alvorlig. Toget ble gjennomsøkt av oslopolitiets bombegruppe torsdag kveld, uten at det ble gjort noen funn. Foto: Scanpix
(VG Nett) Politiet har gjennomsøkt NSB-toget på Gardermoen. De har ikke funnet noen form for sprengstoff.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Det opplyser politet til VG Nett klokken 22.10.

Operasjonsleder Svein Arild Hallås ved Romerike politidistrikt sier til VG Nett at toget er gjennomsøkt. Det er ikke funnet bomber eller sprengstoff.

- Søket er avsluttet og toget er i vanlig drift. Vi har ikke funnet noen bombe, sier Hallås.

Operasjonslederen forteller at saken nå går over i en etterforskningsfase.

- Den er det politiet på Gardermoen som får ansvaret for, sier Hallås.

Alle sperringer på Gardermoen ble opphevet etter at toget var gjennomsøkt av bombegruppen fra Oslo politidistrikt.

Fant lapp

Deler av Oslo lufthavn Gardermoen har vært stengt av etter funn av en bombetrussel på et NSB-tog som sto på spor 1 på Gardermoen togstasjon ved 18.15-tiden. Trusselen sto skrevet på en lapp.

Bombegruppen til Oslo politidsitrikt ble kalt ut. De har i kveld gjennomsøkt toget med spesialtrente hunder.

Hundrevis av reisende ble rammet av de trafikale problemene som oppsto som følge av bombetrusselen. Flytrafikken har gått som normalt til tross for funnet.

- Asylpolitikk

VG Nett har snakket med vitner som forteller at budskapet i bombetrussel-lappen var koblet til enten en konkret asylsøker-sak eller norsk asylpolitikk generelt.

Også Romerikes Blad har fått denne informasjonen fra personer på Gardermoen. Lappen skal ha blitt lest opp for enkelte av passasjerene som var på det aktuelle NSB-toget.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere budskapet i lappen. Heller ikke NSB ønsker å kommentere dette overfor VG Nett.

Stengte ikke flyplassen

Politiet stanset all togtrafikk gjennom stasjonen på flyplassen, og NSB måtte skaffe alternativ transport for de reisende på det bombetruede toget.

Selve flyplassen på Gardermoen ble ikke evakuert eller direkte rammet av bombetrusselen. Men hendelsen skapte allikevel hektiske tilstander. Mange måtte ta beina fatt og gå og løpe inn mot flyplassen med julebagasjen sin, da hendelsen også skapte store bilkøer.

- Flyselskapene har vært fleksible og utsatt avgangene. Jeg har ingen nøyaktig oversikt, men etter de meldingene jeg har fått, tror jeg alle har kommet dit de skulle, sier informasjonssjef Jo Kobro i Oslo lufthavn til NTB.

Raskt i rute

Situasjonen ble forverret av at passasjerene ble dirigert opp på avgangsnivået på flyplassen av sikkerhetshensyn. I tillegg måtte mye av personellet i sikkerhetskontrollen bistå i håndteringen av trusselen, skriver NTB.

Men Kobro påpeker at det største julerushet allerede hadde avtatt da trusselen kom.

- Vi trengte ikke akkurat dette nå, men det kunne skjedd på verre tidspunkter. Nå har vi bare 6-700 passasjerer i timen, og antallet er avtagende, så det vil gå raskt å få alt i rute igjen, sier han nyhetsbyrået.

En del lokal- og regiontog ble stanset, og NSB måtte finne alternativ transport til passasjerene på det bombetruede toget. Nattogene mellom Oslo og Trondheim kunne gå som normalt etter at trusselen ble avblåst.

- Jeg tror det skal gå bra. Selv om dette skaper litt ekstra problemer, så jobber vi på spreng for å få det til, sa pressevakt Erik Lødding til NTB tidligere på kvelden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks