Hovedinnhold

Familien til terrormistenkt ønsker norsk bistand

Familien til den terrormistenkte nordmannen som er arrestert i Jemen, ønsker bistand fra norske myndigheter. UD bekrefter at både familien i Jemen og Norge har vært i kontakt.

VET DU NOE? TIPS OSS!

- Etter pågripelsen har familien i Norge og Jemen tatt kontakt med henholdsvis UD og utenrikstjenesten. De ønsker bistand fra oss, sier Marte Lerberg Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i UD til NTB.

Den 50 år gamle nordmannen var på vei fra Dubai til Jemens hovedstad Sana da han ble pågrepet på flyplassen i Jemen. Da han ble arrestert hadde han både norsk og somalisk pass, ifølge jemenittiske myndigheter.

VET DU NOE OM SAKEN?
KONTAKT VG NETT HER.

På terrorlisten

Det norske konsulatet i Sana ble varslet av mannens kone i Jemen. Også hans ekskone i Norge har vært i kontakt med norske myndigheter i anledning pågripelsen.

Den pågrepne mannen mistenkes for å ha tilknytning til al-Qaida, men i et intervju med Associated Press i 2001 benektet 50-åringen dette.

50-åringen står oppført på FN-listen over «Specially Designated Global Terrorists» som ble oppdatert 25. januar i år, men det ligger ikke utfyllende opplysninger ute på FNs nettsider om hvorfor han havnet på terrorlisten.

Norsk statsborger

Mannen er opprinnelig fra Somalia, men kom til Norge i 1988. Han ble norsk statsborger i 1995, men meldte flytting fra Norge i 1997. Ifølge familien har han i de 13 årene som er gått, aldri vært i Norge. Han har fire barn her i landet fra et tidligere ekteskap.

Mannen ble pågrepet i Jemen 31. januar. Siden har ingen i familien hørt noe fra ham.

- Vi frykter at han kan bli utsatt for tortur, og blir han tiltalt for noe må han få komme til Norge og bli tiltalt her, sier 50-åringens bror til Dagbladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks