Hovedinnhold

Familien: – Savnet etter Ole-Jostein er ubeskrivelig stort

<p>OMKOM I ULYKKE: Ole-Jostein Johansen (29) fra Andersdal i Tromsø omkom i en paragliderulykke i Mexico onsdag 20. januar.</p>

OMKOM I ULYKKE: Ole-Jostein Johansen (29) fra Andersdal i Tromsø omkom i en paragliderulykke i Mexico onsdag 20. januar.

Foto: Privat
(iTromsø) Det var 29 år gamle Ole-Jostein Johansen som omkom i en paragliderulykke i Mexico i forrige uke. Familien forteller om en eventyrlysten tromsøværing med glimt i øyet som vil bli dypt savnet.

Johansen omkom i en paragliderulykke i den meksikanske delstaten Jalisco forrige uke. Ulykken skal ifølge familien ha skjedd sent onsdag kveld norsk tid.

– Savnet av Ole-Jostein er ubeskrivelig stort, han ble revet bort fra oss så altfor tidlig. Vi fikk den hjerteskjærende beskjeden tidlig torsdag morgen. Vi i familien har vært i kontakt med det norske reisefølget og arrangørene, og de har vært til stor støtte for familien, forteller far Jon-Arne Johansen, mor Ranveig Kaino og 29-åringens søsken til iTromsø.

– Høyt elsket av alle

Familien beskriver den omkomne tromsøværingen som en aktiv og reiseglad gutt, som alltid var i godt humør.

– Ole-Jostein var eldst i en søskenflokk på seks, og høyt elsket av alle. Han sa alltid at han hadde lyst til å reise mye og lyst til å se verden. Dette var noe han også fikk gjort. Ettersom han jobbet offshore var dette noe han hadde mulighet til å gjøre. Han hadde alltid godt humør, og glimt i øyet.

– Han var veldig glad i å reise på turer generelt, også turer med paragliding. I tillegg til reising og paragliding hadde han flere andre hobbyer, blant annet dykking, motorsykkel, jakt og friluftsliv, forteller familien.

Les også: Mann (20) døde i paragliderulykke

Var fornøyd med turen

På denne turen til Mexico reiste Johansen først til Miami i Florida for en uke, før han derfra tok turen videre til Mexico.

Der møtte han de som han skulle på en arrangert paraglidertur sammen med de neste to ukene.

– Vi fikk snakket med ham på telefonen, og han var veldig fornøyd med turen. Turen var arrangert av en norsk reisearrangør, forteller familien til iTromsø.

29-åringen hadde tidligere vært på flere paragliderturer, blant annet til Mexico i januar for et år siden.

Norsk gruppe

Ole-Jostein Johansen var aktiv i Tromsø hang- og paragliderklubb. Vegard Mellem, faglig leder i klubben, opplyste til iTromsø mandag at klubben fikk beskjed om den tragiske ulykken dagen etter den inntraff.

– Han har vært aktiv i noen år og flydd mye både i Tromsø og i utlandet, forteller han.

– Det var ei norsk gruppe som var i Mexico sammen, men han var den eneste fra Tromsø. Når slike ting skjer jobber vi for å gjøre det ryddig og ordentlig både overfor dem som deltok i gruppen og for pårørende, sier Mellem.

Videre forteller han at det vil bli satt ned en granskingsgruppe som vil undersøke nærmere hva som har skjedd.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks