Hovedinnhold

Kidnappet kvinne ble trakassert: - Hun ba ham dra dit pepper'n gror

Skal ha stått «håndjern» på mystisk handleliste

SKULLE HIT: Kvinnen i slutten av 20-årene var på vei til dette busstoppet for å ta bussen til jobb da hun skal ha blitt kidnappet. Foto: Magnar Kirknes
SKULLE HIT: Kvinnen i slutten av 20-årene var på vei til dette busstoppet for å ta bussen til jobb da hun skal ha blitt kidnappet. Foto: Magnar Kirknes
(VG Nett) Han var håpløst forelsket i henne, men hun var overhodet ikke interessert. Nå er hun sporløst forsvunnet og han er siktet for å ha bestilt kidnapping av Høvik-kvinnen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fakta om saken

  • Onsdag morgen klokken 06.44: Politiets operasjonssentral fikk en nødtelefon fra en norsk-pakistansk kvinne (26). Hun fortalte hva hun het og at hun lå innesperret i et bagasjerom. Kontakten ble brutt.
  • Noen minutter før hadde kvinnen vandret fra sitt hjem i Høvik i Bærum, til bussholdeplassen cirka 200 meter unna: Hun sto og ventet på bussen ved Prix-butikken i Kirkeveien/Fossveien på Løkeberg i Bærum. Der skal hun ha blitt overfalt bakfra og løftet inn i bagasjerommet i en mørk bil.
  • Litt senere fikk politiet en ny telefonhenvendelse. Hun fortalte at sjåføren hadde åpnet bagasjelokket. Hun beskriver mannen som uten hår, i slutten av 20-årene og at han virket godt trenet.
  • Klokken 09.30 gikk hennes telefon i svart og politiet kunne dermed ikke overvåke telefonens og bilens bevegelser.
  • En 28-åring ble onsdag kveld pågrepet, siktet for å ha noe med kidnappingen å gjøre.
  • Torsdag 4. februar: Det blir satt inn store ressurser i etterforskningen, i jakten på bilen og den kidnappede kvinnen.
  • Fredag ettermiddag: En 28 år gammel mann varetektsfengsles for fire uker, siktet for medvirkning til frihetsberøvelse.

    Kilde: Asker og Bærum budstikke

Politiet står fortsatt uten konkrete spor etter hvor den norskpakistanske kvinnen i 20-årene befinner seg. Siste kontakt med henne var ved 09.30-tiden onsdag morgen. Da ringte hun politiet og fortalte at hun lå i bagasjerommet av en bil.

Har du opplysninger i denne saken? Kontakt VG Nett påe-post, SMS 2200 eller telefon 22 00 00 00.

Samtidig oppga hun en navngitt person hun mistenkte sto bak. Vedkommende, en 28-årig norskpakistaner, ble pågrepet i sin egen leilighet på Oslos østkant. Han er varetektsfengslet med brev og besøksforbud i fire uker, men nekter enhver befatning med saken. Han innrømmer imidlertid å ha vært svært betatt av kvinnen.

- Han har vært håpløst forelsket i henne og har ønsket at det skulle være et kjærlighetsforhold mellom de to. Det har hun sagt klart og tydelig ifra at hun ikke ønsker, sier mannens forsvarer Petter Sørensen.

LES OGSÅ:- Vitne kan ha sett bortføringen

Jobber som drosjesjåfør

Ifølge forsvareren har de to vært bekjente i flere år, og siktede skal ha sendt en rekke SMS-er til kvinnen.

- Det har vært en del SMS-kontakt den siste tiden. Han har sendt meldinger og hun har svart med å be ham dra dit pepper'n gror. Hun har grunn til å være sur på ham, for å si det sånn.

Hans klient nekter imidlertid for at han har oppsøkt henne fysisk. Politiet mener at 28-åringen har leid inn en mannsperson til å gjennomføre kidnappingen mot betaling.

28-åringen innvandret fra Pakistan på slutten av 80-tallet og bor nå i en leilighet i hovedstaden. Han livnærer seg som drosjesjåfør, er ugift og har ingen barn. Siktede er tidligere straffedømt for underslag ved matbutikken hvor han tidligere var ansatt. For dette ble han dømt til 30 dagers betinget fengsel og en prøvetid på to år. Han måtte også betale tilbake i overkant av 18.000 til tidligere arbeidsgiver.

Han har også en domfellelse i Borgarting lagmannsrett fra 2002. Da ble han dømt til fengsel i et år og seks måneder.

LES OGSÅ:- Familien har det ikke særlig godt nå

HER SKJEDDE DET: Kvinnen gikk på denne veien da hun ble overfalt og kastet inn i bagasjerommet av en bil. Foto: Christian Sønsteby
HER SKJEDDE DET: Kvinnen gikk på denne veien da hun ble overfalt og kastet inn i bagasjerommet av en bil. Foto: Christian Sønsteby


Mystisk handlelapp

Politiet har gjort en rekke beslag i siktedes leilighet, blant annet i en handlelapp og et større kontantbeløp. Etter det VG Nett kjenner til er det snakk om i overkant av 10.000. Forsvarer Petter Sørensen sa fredag kveld til VG Nett at man med god fantasi kan knytte innholdet på listen til straffbare forhold, men at det ikke er noe ulovlig på listen.

- Detaljer om denne handlelappen vil jeg ikke si noe om. Det vil kunne skade etterforskningen og min klient, sier Sørensen lørdag ettermiddag.

Ifølge TV 2 står det blant annet ordet «håndjern» på denne listen.

Samtidig står politiet uten spor i saken.

- Vi er like langt unna å finne kvinnen, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt.

Fredag var siktede i en uformell samtale med politiet, men ifølge forsvareren hadde han ikke noe mer å bidra med. Politiet sier at det foreløpig ikke er planer om nye avhør.

- Da må han selv ta initiativ til avhør, eller vi må eventuelt ha informasjon vi ønsker å konfrontere ham med, sier Brubakk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks