Hovedinnhold

Kamerat: - Han virket helt uanfektet etter drapet

SJOKKERT: 30-åringen har kjent den siktede Asker-mannen (25) i flere år. Han er sjokkert over at kameraten har innrømt drapet på Faiza Ashraf (innfelt). Foto: Robert S. Eik/Privat Foto:
SJOKKERT: 30-åringen har kjent den siktede Asker-mannen (25) i flere år. Han er sjokkert over at kameraten har innrømt drapet på Faiza Ashraf (innfelt). Foto: Robert S. Eik/Privat Foto:
(VG Nett) Få dager etter bortføringen av Faiza Ashraf ringte kameraten (30) til den siktede 25-åringen. Nå er 30-åringen sjokkert over at han snakket med mannen som har tilstått drapet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fakta om Faiza-saken

  • Onsdag 3. februar 2010 ringte 26 år gamle Faiza Ashraf politiets nødnummer og sa at hun var tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen. Minst ett vitne skal ha sett bortføringen.
  • Signalene fra mobiltelefonen ble sporet, men en politikontroll av bagasjerommet på biler i det aktuelle området var resultatløs.
  • En 28 år gammel mann ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen. Mannen er varetektsfengslet i tre uker
  • Politiet pågrep onsdag 10. februar en 25 år gammel mann, mistenkt for å ha utført selve kidnappingen.
  • 25-åringen ble fredag 12. februar varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.
  • Onsdag 24. februar erkjente 25-åringen at han hadde drept den norskpakistanske kvinnen.
  • Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

Den 25 år gamle Asker-mannen la i går alle kortene på bordet i politiavhør, og fortalte at han bortførte og drepte Faiza Ashraf (26). Kvinnen hadde da vært sporløst forsvunnet i tre uker.

Har du opplysninger om denne saken?Kontakt VG Netts journalister

Mandag denne uken ringte politiet til Oslo-mannen (30) og spurte ham ut om kameraten (25). Det var på denne måten han ble klar over at 25-åringen satt varetektsfengslet, mistenkt for å stå bak gjennomføringen av den grove ugjerningen.

- Jeg ble veldig sjokkert og skjønte virkelig ingenting, sier han til VG Nett.

De to kameratene ble kjent med hverandre gjennom 25-åringens jobb på Esso på Tveita. På denne bensinstasjonen er 30-åringen stamkunde, og etter hvert dannet det seg et vennskapsforhold mellom nattevakten og kunden.

Det var også her den drapssiktede 25-åringen ble kjent med en norskpakistansk taxisjåfør (28) som var håpløst forelsket i Faiza Ashraf. Politiet mener at det er 28-åringen som bestilte kidnappingen.

Kameraten sier at han kjenner til taxisjåføren, men at han aldri har snakket med ham.

LES OGSÅ:På denne bensinstasjonen ble de siktede kjent

- Rolig og sindig

Han ringte 25-åringen for å høre hvordan det sto til. Dette var noen få dager etter at Faiza Ashraf forsvant fra Høvik.

- Vi pratet sammen i cirka fem minutter, og han virket helt uanfektet, sier han.

VGTV:Her ble Faiza (26) funnet drept

Ifølge VG Netts opplysninger har 25-åringen jobbet som nattevakt ved Esso-stasjonen i flere år. Tidligere skal han ifølge kameraten ha kjørt budbil.

- Når han ikke jobbet, så trente han. Det var liksom det som var livet hans. Han likte også å gå tur med hunden og å være sammen med samboeren, sier kameraten som ikke kan forstå at 25-åringen kan stå bak et drap.

- Han er en veldig rolig, sindig og jordnær mann. Han er ikke hissig eller vanskelig å snakke med i det hele tatt.

LES OGSÅ:Faizas kolleger får krisehjelp

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FUNNSTEDET: Her ble Faiza Ashraf funnet drept sent i går kveld. Stedet bærer preg at det er blitt gravd i snøen og bakken. Det var den siktede 25-åringen som pekte ut stedet etter å ha tilstått drapet. Foto: Espen Sjølingstad Hoen
FUNNSTEDET: Her ble Faiza Ashraf funnet drept sent i går kveld. Stedet bærer preg at det er blitt gravd i snøen og bakken. Det var den siktede 25-åringen som pekte ut stedet etter å ha tilstått drapet. Foto: Espen Sjølingstad Hoen


Tidligere straffedømt

25-åringen er tidligere straffedømt for mindre forseelser. Han ble i 2006 dømt for å ha kjøp og salg av kokain, mens han tre år tidligere ble dømt for blant annet å ha knust et skolevindu og for å ha stjålet en videoprojektor. I samme domsavsigelse ble han også dømt for ulovlig besittelse av skytevåpen.

I den ene dommen kommer det frem at 25-åringen selv forklarte at han hadde økonomiske problemer. Kameraten sier at han ikke hadde inntrykk av at siktede var i pengenød i tiden før bortføringen.

Politiet mener at 25-åringen ble betalt en sum penger av den 28-årig norskpakistaneren for å gjennomføre ugjerningen.

Det er foreløpig uklart hvor mye penger han skal ha blitt lovet og hvorvidt han noen gang fikk dem utbetalt. Samme dag som Faiza ble fortført ble 28-åringen pågrepet, og det ble funnet en større pengesum i hans leilighet.

25-åringens forsvarer Petter Sørensen sier at han ikke ønsker å kommentere noe som har med sin klients privatliv å gjøre.

LES OGSÅ:Faizas familie refser mediene i bortføringssaken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks