Hovedinnhold

Her «dreper» Faiza-siktet i gangstervideo

I denne musikkvideoen spiller Håvard Nyfløt (25) drapsmann. Nå er han selv siktet for overlagt drap på Faiza Ashraf (26).

Denne saken handler om:

I den rå gangster-rapvideoen fra 2007, som VG har fått eksklusiv tilgang til, opptrer den 25 år gamle drapssiktede mannen som torpedo.

Nyfløt spiller en brutal pistolmann som skyter og dreper hovedartisten. Rap-artisten Timon, som står bak videoen, har gitt VG tillatelse til å vise bildene.

- Det er Nyfløt som er med i videoen. Han er bekjent av noen som var med på innspillingen, forteller artisten til VG.

VGTV:Se videoen her!

Han går med på at VG bruker bildene fra musikkvideoen mot at kun artistnavnet hans gjengis. På hip hop-sider på Internett omtaler Timon seg som «Oslos mest etterlyste». Han sier han lager såkalt gangster-rap - en hiphop-sjanger hvor det fokuseres på voldelige historier.

- Ekte pistoler

I skuespillet havner Nyfløt og artisten i slåsskamp. Artisten langer ut etter «torpedoen», men bommer når Nyfløt dukker.

Deretter avfyrer Nyfløt ett skudd mot artisten som faller om. De to angriperne forlater så rommet og musikken begynner igjen.

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i Asker etter at Håvard Nyfløt (25) forklarte hva som hadde skjedd, og hvor liket var dumpet. Foto: Privat
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i Asker etter at Håvard Nyfløt (25) forklarte hva som hadde skjedd, og hvor liket var dumpet. Foto: Privat

- Scenen Håvard er med i er hentet fra mitt liv. Jeg ble selv skutt i et pengeoppgjør for mange år siden, forteller Timon.

Pistolen som brukes i videoen skal være ekte, men munningsflammen og skuddlyden er lagt på som spesialeffekter senere, får VG opplyst.

- Jeg har ingen kommentarer til denne videoopptredenen. Jeg kan ikke se at dette har noe som helst relevans i saken han er siktet i, sier Nyfløts forsvarer, Peder Morset, til VG.

Advokaten til Faiza Ashraf sin familie, Harald Stabell, vil ikke kommentere musikkvideoen.

Nekter for overlagt drap

Håvar Nyfløt har vært kroppsbygger og trent intensivt i mange år. Han er tidligere straffedømt for mindre forseelser, blant annet kjøpt og salg av kokain, ulovlig besittelse av skytevåpen og innbrudd.

25-åringen har erkjent at han tok livet av Faiza, men nekter
for siktelsen på overlagt drap. Politiet mener imidlertid at det ikke dreier seg om en kidnapping som gikk galt, men et planlagt drap.

I forbindelse med at han jobbet nattevakter på Esso-stasjonen på Tveita, ble Nyfløt kjent med en norskpakistansk taxisjåfør (28) som var håpløst forelsket i Faiza Ashraf. Politiet mener at det er 28-åringen som bestilte kidnappingen.

28-åringen har så langt nektet en hver forbindelse til drapet.

I fredagens avhør ble han konfrontert med at Nyfløt har erkjent å ha drept kvinnen. Avhøret ble avbrutt av forsvarer Petter Sørensen da det hadde gått en time. Da hadde ikke etterforskerne fått svar på noen av spørsmålene sine.

Les flere detaljer om musikkvideoen i dagens papirutgave av VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks