Hovedinnhold

Faizas familie refser mediene i bortføringssaken

- GRAFSING: Bistandsadvokat Harald Stabell (t.v) sier at Faizas familie opplever at media har grafset i hennes privatliv. Foto: Morten Holm, Scanpix/Politiet
- GRAFSING: Bistandsadvokat Harald Stabell (t.v) sier at Faizas familie opplever at media har grafset i hennes privatliv. Foto: Morten Holm, Scanpix/Politiet
(VG Nett) Bistandsadvokat Harald Stabell mener at flere som har skrevet og uttalt seg om bortføringen av Faiza Ashraf (26) nå må gå i seg selv.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fakta om Faiza-saken

  • Onsdag 3. februar 2010 ringte 26 år gamle Faiza Ashraf politiets nødnummer og sa at hun var tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen. Minst ett vitne skal ha sett bortføringen.
  • Signalene fra mobiltelefonen ble sporet, men en politikontroll av bagasjerommet på biler i det aktuelle området var resultatløs.
  • En 28 år gammel mann ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen. Mannen er varetektsfengslet i tre uker
  • Politiet pågrep onsdag 10. februar en 25 år gammel mann, mistenkt for å ha utført selve kidnappingen.
  • 25-åringen ble fredag 12. februar varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.
  • Onsdag 24. februar erkjente 25-åringen at han hadde drept den norskpakistanske kvinnen.
  • Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

Etter å ha vært sporløst forsvunnet i tre uker ble 26-åringen sent i går kveld funnet drept i et turområde på Solli i Asker.

En 25-åring har tilstått å ha bortført og drept henne, mens en norskpakistaner (28) er siktet for medvirkning. Politiet mener han bestilte bortføringen av kvinnen han over lengre tid var svært betatt av.

Har du opplysninger i denne saken?Kontakt VG Netts journalister her

I natt fikk Faizas familie det tragiske dødsbudskapet. Bistandsadvokat Harald Stabell forteller at da faren så politiet komme, så tenkte han at nå kom de endelig med Faiza.

- Slik gikk det ikke. Han har fortalt at da han så at datteren ikke var med, så skjønte han hvilket budskap de kom med, sier Stabell til VG Nett.

LES OGSÅ:Faiza funnet drept ved populær skiløype

Lekkasjer og spekulasjoner

De tre ukene har vært forferdelige for familien, sier Stabell. I tillegg har de opplevd enkelte deler av mediedekningen i bortføringssaken har gått over streken.

- Familien mener at media har grafset unødig i hennes privatliv og kommet med opplysninger som de er helt ukjente med og som de mener er uriktige. Det har vært tungt for dem å forholde seg til dette i en ellers vanskelig situasjon.

26-åringens familie reagerer også på at taushetsbelagte opplysninger fra politiavhør har lekket ut til pressen.

- I tillegg har det vært spekulasjoner fra enkeltpersoner om at hun kan ha noe med dette å gjøre selv og at familien har vært involvert. Dette har vært helt unødvendig og veldig belastende å forholde seg til, sier Stabell.

Bistandsadvokaten mener nå at flere må gjøre en selvransakelse i forbindelse med denne saken.

Familien valgte i forrige uke å takke ja til politiets tilbud om krisehjelp.

LES OGSÅ:Siktet 25-åring erkjenner bortføring og drap

- Drept samme dag

Stabell besøkte familien senest i morges i deres hjem like ved stedet hvor Faiza ble bortført.

- Det er vanskelig for både dem og meg å beskrive hvordan de har det nå. Den eneste fattige trøsten er at de har fått visshet om hva som har skjedd, at Faiza ikke har lidd eller blitt mishandlet disse ukene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FUNNSTEDET: Det var her Faiza Ashraf ble funnet drept sent i går kveld. Stedet bærer preg at det er blitt gravd i snøen og bakken. Foto: Espen Sjølingstad Hoen Foto:
FUNNSTEDET: Det var her Faiza Ashraf ble funnet drept sent i går kveld. Stedet bærer preg at det er blitt gravd i snøen og bakken. Foto: Espen Sjølingstad Hoen Foto:


LES OGSÅ:Faiza ble trakassert: - Hun ba ham dra dit pepper'n gror

25-åringen har forklart at han tok livet av 26-åringen samme dag som hun ble kidnappet på vei til jobb.

VG Nett har vært på stedet hvor funnet av den drepte kvinnen ble gjort. Det er tydelige spor fra snøscootere inn i et ulendt terreng fra parkeringsplassen i retning setervollen Myggheim. Cirka 500 meter inne i skogen er det spor av at noen har gravd i snøen i skogholtet.

Etter det VG Nett erfarer var liket nedgravd under snø og jord.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks