Hovedinnhold

Faiza Ashraf gravlagt på Haslum

GRAVLAGT: Den drepte Faiza Ashraf (26) ble gravlagt på Halsum mandag. Foto: Privat
GRAVLAGT: Den drepte Faiza Ashraf (26) ble gravlagt på Halsum mandag. Foto: Privat
Den drepte Faiza Ashram ble gravlagt ved en enkel seremoni på Haslum kirkegård i Bærum mandag.

Denne saken handler om:

VET DU NOE? TIPS OSS!

Familie og venner tok avskjed med den unge kvinnen ved en begravelse, som familien ønsket skulle være privat og ikke med presse til stede.

Ifølge kirkegårdskontoret kunne ikke begravelsen foregå før mandag på grunn av blant annet tele i jorden. Det ble arrangert minnestunder for Faiza Ashraf fredag, men det trengs bortimot to dager å grave nødvendig rom på grunn av telen.

Les også:Raja: - Kidnapperne bør brenne i helvete

Minnestund

Fredag var flere tusen mennesker samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland i Oslo for å ta farvel med den avdøde 26-åringen.

Mange av de fremmøtte kjente ikke Faiza selv, men har fulgt den tragiske saken i media. Selve seremonien startet klokken 15, og kort tid etterpå ble kisten båret inn i moskeen.

Les også:Drapssiktet «drepte» i musikkvideo

Funnet drept

Faiza var savnet i tre uker, før hun ble funnet død natt til torsdag. En 25 år gammel mann har innrømmet å ha drept 26-åringen.

I et avhør sent onsdag kveld innrømmet han at det var han som bortførte og drepte kvinnen. En uke etter forsvinningen ble 25-åringen pågrepet og siktet for å ha gjennomført bortføringen på oppdrag fra en norskpakistaner (28) som var håpløst forelsket i kvinnen.

Dagen før kidnappingen fant sted skal de to mennene ha møttes på Statoil på Skøyen for å planlegge de siste detaljene. I tillegg skal de også ha møttes på samme sted morgenen bortføringen fant sted.

Faiza Ashraf ble angrepet og kastet inn i bagasjerommet på 25-åringens bil klokken 06.45, og ifølge de opplysningene VG Nett sitter på møttes de to mennene et sted mellom klokken 06 og 06.30 før 25-åringen dro i retning Høvik for å gjennomføre bortføringen.

- Kvalt

Kroppen til Faiza Ashraf ble funnet gjemt under snø og jord i et skiområde ved Solli i Asker. Funnstedet ligger drøyt hundre meters gange, i kupert terreng, inn i skogen fra skiløypene.

Les også:- Drapssiktet i pengeproblemer

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men politiet jobber ut fra forklaringen til 25-åringen, som er at han skal ha kvalt henne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks