Hovedinnhold

Faiza Ashraf funnet drept i Asker

Politiet: 25-åring erkjenner bortføring og drap

BÆRUM (VG Nett) Faiza Ashraf (26), som har vært sporløst forsvunnet i tre uker, ble i går kveld funnet drept i et turområde i Asker.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fakta om Faiza-saken

  • Onsdag 3. februar 2010 ringte 26 år gamle Faiza Ashraf politiets nødnummer og sa at hun var tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen. Minst ett vitne skal ha sett bortføringen.
  • Signalene fra mobiltelefonen ble sporet, men en politikontroll av bagasjerommet på biler i det aktuelle området var resultatløs.
  • En 28 år gammel mann ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen. Mannen er varetektsfengslet i tre uker
  • Politiet pågrep onsdag 10. februar en 25 år gammel mann, mistenkt for å ha utført selve kidnappingen.
  • 25-åringen ble fredag 12. februar varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.
  • Onsdag 24. februar erkjente 25-åringen at han hadde drept den norskpakistanske kvinnen.
  • Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

- Politiets etterforskning har ført frem til at vi har funnet henne drept, sier kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politistasjon på en pressekonferanse i formiddag.

Funnstedet er i et turområde på Solli i Asker. Ifølge Budstikka.no ble liket funnet i et skogsholt like ved en skiløype.

Har du opplysninger i denne saken?Kontakt VG Netts journalister her

Politiet fant frem til funnstedet ved 23-tiden onsdag kveld. Kriminalteknikere fra Asker og Bærum politidistrikt og Kripos har jobbet på stedet i hele natt og den døde kvinnen ble fjernet fra stedet i morgentimene.

Hun skal nå obduseres for å finne frem til dødsårsaken. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil ikke foreligge før tidligst i morgen.

Erkjente i avhør

To menn er siktet i saken. En 28-årig norskpakistaner for å ha bestilt bortføringen, og en 25-årig etnisk norsk mann for å ha gjennomført den. Gjennombruddet i saken kom da 25-åringen erkjente i avhør at han bortførte og drepte henne.

- Han ga informasjon som førte til at hun ble funnet. Detaljer rundt drapet og omstendighetene kan vi foreløpig ikke gi på grunn av etterforskningen, sier Bjørlo.

LES OGSÅ:Fotsporfunn i Faiza-etterforskningen

- Drept samme dag

Ut fra hans forklaring ble hun drept samme dag som bortføringen. Siktelsen mot 25-åringen er nå utvidet til overlagt drap, mens 28-åringen siktes for medvirkning til drap.

- Siden vi har utvidet siktelsen til overlagt drap, mener vi at det var planlagt å drepe Faiza, sier Nina Bjørlo til VG Nett.

28-åringen som skal ha vært svært betatt av den drepte kvinnen nekter fortsatt enhver befatning med saken. Politiet sier at han ikke er konfrontert med den dramatiske utvikligen i saken.

- Han vil bli refengslet i morgen, vi vil ta dette med siktede da, men han nekter fortsatt en hver kjennskap til saken, sier Bjørlo.

LES OGSÅ:Faiza ble trakassert: - Hun ba ham dra dit pepper'n gror

Familien varslet i natt

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell sier at han selv ble informert om funnet sent i går kveld.

PRESSEKONFERANSE: F.v bistandsadvokat Harald Stabell, påtaleleder Kristin Røhme, kriminalsjef Nina Bjørlo og Asbjørn Hansen i Kripos deltok på pressekonferansen torsdag. Foto: David Andresen/Politiet
PRESSEKONFERANSE: F.v bistandsadvokat Harald Stabell, påtaleleder Kristin Røhme, kriminalsjef Nina Bjørlo og Asbjørn Hansen i Kripos deltok på pressekonferansen torsdag. Foto: David Andresen/Politiet

- Jeg har hatt en samtale med familien nå i morgentimene. Det er vanskelig å beskrive med ord hvordan denne familien har opplevd de siste tre ukene, og den forferdelige beskjeden de fikk i natt, sier Stabell på pressekonferansen.

Bistandsadvokaten sier at da faren så at politiet kom på døren var hans første reaksjon «nå kommer de med Faiza».

- Det gjorde de ikke, sier Stabell.

Familien ber nå om å få være i fred.

- De har en liten trøst oppe i alt dette, at de har fått visshet om hva som har skjedd. Nå vet de også at hun ikke har lidd i de tre ukene som nå har gått, sier han.

LES OGSÅ:Fant Faizas hårstrå på busstoppet

Ber om hjelp fra publikum

Selv om den savnede kvinnen nå er funnet, ber politiet fortsatt om at publikum melder fra om observasjoner som kan nyttes til bortføringssaken.

- Vi vil takke publikum for all hjelp de har gitt oss i denne saken. Men vi ønsker fortsatt hjelp. Vi vil be alle som har observasjoner fra området rundt Solli, fra parkeringsplassen og utover, om å melde seg, sier Nina Bjørlo.

Både 25-åringen og 28-åringen skal refengsles i morgen fredag.

RESULTATLØST: Politiet søkte gjennom et større område rundt Dikemark i forrige uke uten resultater. Foto: Terje Akerhaug
RESULTATLØST: Politiet søkte gjennom et større område rundt Dikemark i forrige uke uten resultater. Foto: Terje Akerhaug

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks