Hovedinnhold

- Faiza (26) ble drept i bilen

- Gjeldspress utløste Faiza-drapet

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept natt til torsdag 25. februar, etter at hun hadde vært savnet i tre uker. Foto: Privat
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept natt til torsdag 25. februar, etter at hun hadde vært savnet i tre uker. Foto: Privat
For å kvitte seg med pengegjeld skal Håvard Nyfløt (25) ha blitt presset til å drepe Faiza Ashraf, på oppdrag fra den 28 år gamle drosjesjåføren.

Denne saken handler om:

Tips oss

FAKTA

  • Onsdag 3. februar klokken 06.44 ringte Faiza Ashraf (26) politiets nødnummer og fortalte at hun lå innesperret i bagasjerommet på en bil.
  • Ashraf hadde gått hjemmefra til en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun fortalte at hun ble overfalt bakfra og løftet inn i bagasjerommet.
  • Klokken 09.30 mistet politiet signalene fra telefonen hennes ved Dikemark i Asker.
  • I telefonsamtalen navnga hun en 28-åring som hun mente sto bak bortføringen. Han ble pågrepet samme kveld.
  • En 25 år gammel mann ble pågrepet uken etter. Han tilsto onsdag å ha drept Faiza.
  • Sent onsdag kveld - tre uker etter hun ble bortført - ble Faiza Ashraf funnet død ved Solli i Asker.

Sent onsdag kveld tilsto Håvard Nyfløt drapet på den 26 år gamle kvinnen i politiavhør.

Det var på dagen tre uker etter at han bortførte, og så tok livet hennes i et turområde på Solli i Asker.

Les også:Kamerat: - Han virket helt uanfektet etter drapet

VG får opplyst fra flere sentrale kilder i etterforskningen at kvinnen ikke ble drept samme sted som hun ble funnet. I avhør skal Håvard Nyfløt ha forklart at han drepte henne i bilen.

Kroppen til Faiza Ashraf ble funnet gjemt under snø og jord i et skiområde ved Solli i Asker. Funnstedet ligger drøyt hundre meters gange, i kupert terreng, inn i skogen fra skiløypene.

En liten sti inn fra skiløypene, tråkket opp i den dype snøen av etterforskerne, viser vei til stedet hvor den drepte kvinnen lå gjemt i tre uker.

- Kvalt

Det er ikke synlige blodspor ved funnstedet. I 25-åringens bil, en sort BMW som er beslaglagt av politiet, skal det heller ikke være funnet spor.

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men politiet jobber ut fra forklaringen til 25-åringen, som er at han skal ha kvalt henne.

Ifølge politiavhør visste ikke mannen at Faiza hadde mobiltelefon, men fra bagasjerommet ringte hun politiet og beskrev 25-åringen: Barsk, korthåret og veltrenet.

- Jeg ble slått i hodet flere ganger og lempet inn i bagasjerommet i en mørk bil, sa hun på telefon til politiet.

Noe av det siste Faiza fikk sagt var at fikk problemer med å puste i bagasjerommet og begynte å få panikk.

Men politiet er sikre på at kvinnen ikke døde ved et uhell i bagasjerommet.

- Presset

DREPT: Faiza Ashraf. Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf. Foto: Politiet

Etter det VG kjenner til skal 25-åringen ha sagt til politiet at han følte seg presset til å utføre drapet fordi han hadde gjeld. Han skal ha forklart at han skyldte en rekke småbeløp på til sammen titusenvis av kroner.

Den 28 år gamle drosjesjåføren som sitter fengslet, siktet for å ha bestilt bortføringen av Faiza, skal ha krevd at 25-åringen gjorde opp for seg.

Les også:Faiza-saken: Siktet 28-åring samtykker til fengsling

Ifølge Nyfløt skal drosjesjåføren blant annet ha truet med å skade en person som sto 25-åringen nær - hvis ikke han gjorde opp gjelden.

Først kort tid før drapet skal 25-åringen ha fått beskjed om at det var Faiza Ashraf han måtte bortføre.

- Han erkjenner at han tok livet hennes, men han erkjenner ikke at han drepte med overlegg, sier mannens forsvarer Peder Morset.

Les også:25-åring nekter for at drapet var planlagt

Politiet på sin side mener at selve drapshandlingen var planlagt, og ikke var utført som en følge av noe som skjedde under selve bortføringen.

- Oppdraget besto i å drepe, sier en kilde i politiet til VG.

Derfor har politiet siktet 25-åringen for overlagt drap og 28-åringen for medvirkning til overlagt drap.

28-åringen nekter fremdeles straffskyld.

(Saken fortsetter under bildet)

Faksimile: VG
Faksimile: VG


Flere møter

Politiet har både mobildata og vitneobservasjoner som knytter de siktede til hverandre i tiden før drapet. 25-åringen skal ikke ha hatt med seg mobilen sin da han kidnappet Faiza, og politiet hadde derfor ikke mobildata som knyttet ham til åstedet.

Politiet har derimot opplysninger om at to mennene møttes på Statoil på Skøyen dagen før bortføringen.

De skal også ha møtt hverandre flere ganger tidligere i månedene før kidnappingen, mener politiet.

Håvard Nyfløt skal ha fortalt om kontakten i avhør.

- Min klient har fortalt det han vet og ønsket å tilstå for å oppklare saken. Han gjorde dette uten at det ble fremlagt nye bevis mot ham, sier forsvarer Peder Morset.

25-åringen og drosjesjåføren skal først ha blitt kjent på Esso på Tveita. 25-åringen jobbet der som nattevakt, mens 28-åringen var innom fordi han jobbet som taxisjåfør.

- Det er ukjent for meg at det skal ha vært snakk om pengegjeld og noe press fra min klient, sier 28-åringens forsvarer Petter Sørensen.

Naboer til den siktede 25-åringen forteller at han bruker mye tid på å trene hundene sine - en engelsk staffordshire terrier og en mastiff.

Nyfløt er i tillegg aktiv i Askers kroppsbyggermiljø.

25-åringen er dømt to ganger tidligere. Det er korte fengselsstraffer for tyveri, kjøp og salg av narkotika og oppbevaring av en ulovlig avsagd hagle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks