Hovedinnhold

Håvard Nyfløt forklarer om da Faiza (26) døde

- Det banket fra bagasjerommet, så ble det stille

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG Nett) Da han åpnet bagasjerommet og fikk se at Faiza Ashraf ikke pustet, fikk Håvard Nyfløt (26) panikk.

Denne saken handler om:


FAIZA ASHRAF (26)
Var på på vei til jobben i en klesbutikk på Oslo City da hun ble tvunget ned i bagasjerommet til en bil, 3. februar 2010.
Hun klarte å ringe politiet, men ble drept ved kvelning samme morgen. Det tok tre uker før hun ble funnet.


SHAMREZ KHAN (29)
Fra bagasjerommet navnga Faiza Ashraf den norskpakistanske drosjesjåføren for å stå bak kidnappingen.
Han hadde plaget henne lenge, og skal ha villet straffe henne for å ha avvist ham.
Khan er tiltalt for medvirkning til overlagt drap.


HÅVARD NYFLØT (26)
Den bensinstasjon-ansatte mannen tok på seg oppdraget å bortføre den 26 år gamle kvinnen.
Har endret forklaring flere ganger siden han ble pågrepet. Har innrømmet å ha drept Faiza, men hevder det var et uhell.

DETTE ER SAKEN
  • Onsdag 3. februar 2010 klokken 06.44 ringte Faiza Ashraf (26) politiets nødnummer og fortalte at hun lå innesperret i bagasjerommet på en bil.
  • Hun navnga Shamrez Kahn (29) som hun mente sto bak. Kahn er tiltalt for medvirkning til overlagt drap.
  • Én uke etter bortføringen ble Håvard Nyfløt (26) arrestert og siktet for å ha tvunget kvinnen med seg i bilen. Nyfløt er tiltalt for overlagt drap.
  • Faiza Ashraf ble først funnet tre uker etter kidnappingen. Da fortalte Nyfløt at hun lå død og nedgravd i et skogholt i Asker.
  • Mandag 7. mars starter rettssaken i Asker og Bærum tingrett. Både Kahn og Nyfløt har innrømmet at Faiza skulle kidnappes, men hevder at de ikke skulle drepe henne.

Med rolig og stø stemme fortalte Nyfløt retten om Faizas siste minutter, på en mørk parkeringsplass utenfor Asker.

- Jeg fikk helt panikk og lukket bagasjerommet. Jeg tror det var da jeg oppdaget at det var blitt lyst ute, sier Nyfløt.

Tidligere i dag fortalte han om hvordan planen egentlig var å drepe Shamrez Khan (29), som hadde bedt ham kidnappe Faiza. Politiet fester ikke lit til dette, og mener at tanken hele tiden var å ta livet av Faiza.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte at jeg måtte avlive ham, akkurat som Dexter

- Fikk panikk

Tankene om å drepe Khan kom etter langvarig steroidmisbruk og sykdom, og inspirasjon fra tv-serien Dexter. Kroppsbyggeren forestilte seg at han skulle avlive «onde Khan», akkurat som tv-figuren ville gjort.

Dette skulle han gjøre foran Faiza Ashraf, slik at hun fikk se på straffen mot Khan, hevder Nyfløt.

Etter å ha kidnappet Faiza og kastet henne ned i bagasjerommet, kjørte han til parkeringsplassen ved turområdet på Solli. Han hadde festet to plast-strips rundt halsen hennes, som han brukte for å trekke henne i et tau oppover mot skogen, forklarer han.

Da han hørte en brøytebil som kom nærmere, fikk han panikk.

- Alle tankene om Dexter og sånn falt ut, da jeg fikk panikk. Jeg trakk henne med meg bort til bilen og dyttet henne ned i bagasjerommet, forklarte han.

LES OGSÅ: Faiza-saken i gang: De tiltalte vekslet ikke blikk

- Bestemte meg for å droppe det

Da han satte seg i bilen, kom tankene om hva han egentlig drev med, ifølge Nyfløt.

INSPIRERT: Håvard Nyfløt hevder at han var inspirert av tv-figuren Dexter. Foto: Showtime
INSPIRERT: Håvard Nyfløt hevder at han var inspirert av tv-figuren Dexter. Foto: Showtime


- Hva gjør jeg for eksempel etter at jeg ferdig? Etter at hun har sett det hun kommer til å se? Etter mange vurderinger kom jeg fram til at det mest sannsynlig ikke kom til å lykkes. Jeg bestemte meg for å droppe hele greia, sier Nyfløt.

- Var dette første gangen du tenkte over hva du skulle gjøre etterpå? spør dommeren.

- Ja, det var første gangen jeg tenkte ordentlig gjennom det, svarer Nyfløt.

Mens han satt i bilen, begynte Faiza å sparke i panseret, ifølge Nyfløt.

- Jeg hørte at det begynte å dunke fælt bak i bagasjerommet. Da tenkte jeg at hun prøvde å tiltrekke seg oppmerksomhet, så jeg skrudde på musikken i bilen høyt. Så ble det stille, og jeg hørte ikke lenger noen dunking, sier Nyfløt.

LES OGSÅ: Faizas drapsmann måtte få ny nyre av pappa

- Pustet ikke

Han vet ikke hvor lenge han satt i bilen, før han skrudde av musikken. Men det var blitt lyst ute da han åpnet bildøren.

- Jeg hoppet ut av bilen og løp bak til bagasjerommet. Da sa jeg noe sånt som at, «vi bare driter i dette». Jeg fikk ikke noe svar tilbake. Det så ut som hun lå og sov. Da tenkte jeg på teipen jeg hadde festet rundt ansiktet hennes, så jeg dro den ned. Jeg tok tak i stripsen rundt halsen hennes og dro den vekk. Det kom en slags utpust, men ikke noe mer, forklarer Nyfløt, fortsatt med jevn og rolig stemme.

Han forklarer hvordan han forsøkte å løsne på plastremsene rundt halsen til Faiza, men at han i stedet kom til å stramme dem.

- Jeg fikk helt panikk, og lukket bagasjerommet. Jeg tror det var da jeg oppdaget at det var lyst ute.

LES OGSÅ: Faizas venninner: - Hun var helt spesiell

Begravet henne

Han forsøkte å finne ut av hva han skulle gjøre, og kom til at han ikke kunne ringe politiet og fortelle at han egentlig hadde tenkt å ta livet av Shamrez Khan.

- Det ville de ikke tro på. Så jeg måtte bare prøve å få gjemt henne et sted. Det første jeg tenkte på, var hullet jeg hadde gravd til Shamrez, der han skulle begraves.

Dermed plasserte han Faiza i en balje han hadde med, og trakk henne med inn i skogen. Der begravet han 26-åringen ved en liten lysning, noen hundre meter fra lysløypa.

- Trodde ikke det hadde skjedd

Dagen etter drapet, reiste Nyfløt til Sverige sammen med kjæresten sin. Han tenkte at det bare var noe han hadde innbilt seg, helt til han hørte på nyhetene.

- Det var snakk om en jente som var savnet i Asker. Da gikk det kaldt nedover ryggen min, sier Nyfløt.

De neste dagene forklarer 26-åringen at han nærmest klarte å overbevise seg selv om at han ikke hadde noe med forsvinningen å gjøre.

- Jeg tenkte at det ikke kunne stemme. Jeg gikk ned til bilen for å sjekke. Der fant jeg et par svarte hår, som jeg fjernet med en rulle jeg har hjemme, før jeg støvsugde. Og så tok jeg en deodorant med lighter foran, og brente fort gjennom hele bagasjerommet, forklarer Nyfløt.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks