Hovedinnhold

- Broren min ville aldri ha kidnappet Faiza

Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden onsdag i forrige uke. Storebroren (38) til den siktede drosjesjåføren i saken nekter å tro at broren er skyld i forsvinningen. Foto: PRIVAT/BJØRNAR TOMMELSTAD
Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden onsdag i forrige uke. Storebroren (38) til den siktede drosjesjåføren i saken nekter å tro at broren er skyld i forsvinningen. Foto: PRIVAT/BJØRNAR TOMMELSTAD
(VG Nett) Den 28 år gamle norskpakistaneren er siktet for å ha bestilt kidnappingen av Faiza Ashraf (26). Overfor sin nærmeste familie bedyrer han sin uskyld.

Denne saken handler om:

DETTE ER SAKEN

  • Onsdag morgen klokken 06.44 ringte en kvinne (26) politiets nødnummer og fortalte at hun lå innesperret i et bagasjerom på en bil.
  • Kvinnen er søster til en profilert NRK-journalist.
  • Den norskpakistanske kvinnen hadde gått hjemmefra til en bussholdeplass på Høvik i Bærum. Der skal hun ha blitt overfalt bakfra og løftet inn i bagasjerommet i en mørk bil.
  • Kvinnen beskriver kidnapperen som en nordmann i slutten av 20-årene uten hår. Godt trenet. Kvinnen navnga også en mulig bakmann - en 28 år gammel norskpakistaner.
  • Klokken 09.30 mistet politiet signaler fra telefonen hennes ved Dikemark i Asker. Der forsvinner alle spor etter kvinnen.
  • 28-åringen ble onsdag kveld pågrepet, siktet for å stå bak kidnappingen. Han er varetektsfengslet i 3 uker.

Storebroren (38) til 28-åringen nekter å tro at hans bror kan stå bak den mulige kidnappingen av den norskpakistanske kvinnen. 26-åringen har nå vært sporløst forsvunnet i over en uke.

- Han er ikke i stand til å gjøre noe slikt. Jeg er 100 prosent sikker på at han aldri ville finne på å gjøre noe slikt som dette. Vi tror han snakker sant når han sier han ikke vet noe om dette, sier broren til VG Nett.

VET DU NOE OM FAIZA-MYSTERIET?
KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER.

Under politiets oppsyn, fikk han søndag treffe den varetektsfengslede broren ansikt til ansikt. I løpet av den 45 minutter lange samtalen mellom de to brødrene, bedyret 28-åringen sin uskyld gang på gang.

- Jeg vet ingenting om dette. Det er ikke jeg som har tatt henne.

Les også:Kjæresten: - La Faiza gå

28-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker. Tirsdag ble varigheten på fengslingen justert ned til tre uker. Oppholdet i cellen skal ha begynt å tære på psyken hans. Ifølge broren er han svært fortvilet, særlig fordi han skulle ønske han hadde informasjon som ville hjelpe politiet til en oppklaring av saken.

- Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe. Jeg håper hun snart kommer til rette, at hun er frisk og rask og at hun kan fortelle alle at jeg er uskyldig, sier 28-åringen.

- Kun venner

Ifølge venner og bekjente skal Faiza følt seg truet av den siktede. 28-åringen blir beskrevet som håpløst forelsket i henne. Faiza navnga 28-åringen til politiet fra bagasjerommet da hun skal ha blitt kidnappet, noe som førte til at han raskt kom i politiets søkelys.

Storebroren hevder at den siktede og Faiza kun var venner. De skal ikke ha hatt kontakt med hverandre på flere måneder.

- Vi har snakket om henne tidligere. Han sa at de var venner. Han har aldri nevnt krangler eller at han var betatt av henne. Ønsket om et forhold til denne kvinnen har jeg heller ikke hørt om. Broren min tenkte ikke på å ha kjæreste, han var mer opptatt av å bygge opp livet sitt. Han har kjøpt egen leilighet, og skulle spare penger til andre ting nå, sier broren.

SIKTET: Den siktede 28-åringen nekter enhver befatning med kidnappingen. Foto: Privat
SIKTET: Den siktede 28-åringen nekter enhver befatning med kidnappingen. Foto: Privat

Huskelappen

Politiet fant en huskelapp hos den siktede, som inneholdt ord som håndjern, hette og tape. Huskelappen er et av politiets viktigste bevis mot 28-åringen. I avhør har den siktede forklart at han ville bruke tingene på huskelisten i en sex-lek med en prostituert, en fantasi han ville realisere.

- Jeg tror på at broren min når han sier at han skulle bruke de tingene i en sex-lek. Ungdommer gjør slikt, han er jo ugift. Den lappen er ikke noe bevis på at han står bak kidnappingen, sier storebroren.

Politiet fant også over 10.000 kroner hos den siktede. Broren forklarer at beløpet skulle brukes til å betale for flybilletter for familien.

Ble skutt

Den siktede drosjesjåføren ble i 2006 skutt ved sin egen leilighet på Haugerud. Han hevdet at gjengmedlemmer stod bak angrepet. Senere søkte mannen om voldsoffererstatning på 175.000 kroner, men fikk søknaden avslått fordi han ikke hadde samarbeidet med politiet. Saken har forblitt uløst.

- Han vet fortsatt ikke hvem som skjøt ham, til meg har han forklart at han ikke hadde noe uoppgjort med noen. Han har uansett kommet seg bort fra tidligere miljøer som han vanket i. I dag har han bare kontakt med noen drosjekollegaer, hevder storebroren.

Les også:Facebook-gruppe fjernet

Det har vært spekulert i om den siktede ble skutt etter en forelskelse. Storebroren benekter dette.

- TV2 har sagt at det var på grunn av en jente, men det stemmer ikke, sier han.

28-åringen er tidligere domfelt, men skal ikke ha vært på kant med loven på flere år. Nylig skal han ha fått innvilget drosjeløyve av politiet. God vandel er et krav for å få drosjeløyve.

Broren beskriver den siktede drosjesjåføren som en ordentlig gutt. Enkelte ganger var han på jobb i opptil 15 timer om dagen. Han skal ha gått jevnlig til moskeen, og de siste månedene skal han ha tilbrakt mye tid hjemme sammen med moren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks