Hovedinnhold

28-åring erkjenner bortføring i Faiza-saken

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i turområdet på Solli i Asker. Foto: Privat
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i turområdet på Solli i Asker. Foto: Privat
(VG Nett) Frem til nå har den 28 år gamle mannen hevdet sin uskyld i bortføringen og drapet på Faiza Ashraf. Nå endrer han forklaring.

Denne saken handler om:

Fakta om Faiza-saken

  • Onsdag 3. februar 2010 ringte 26 år gamle Faiza Ashraf politiets nødnummer og sa at hun var tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen.

  • Signalene fra mobiltelefonen ble sporet, men en politikontroll av bagasjerommet på biler i det aktuelle området var resultatløs.

  • En 28 år gammel mann ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen.

  • Politiet pågrep onsdag 10. februar en 25 år gammel mann, mistenkt for å ha utført selve kidnappingen.

  • Onsdag 24. februar erkjente 25-åringen at han hadde drept den norskpakistanske kvinnen.

  • Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

Ifølge mannens nye forsvarer, John Christian Elden, sier klienten at han fremdeles ikke har noe med selve drapet å gjøre, men at han korrekt kan knyttes til medvirkning til bortføringen.

- Min klient erkjenner befatning med frihetsberøvelsen, men han har aldri hatt noe med drapet å gjøre. Dette siste har blitt styrket av medsiktedes forklaring, sier Elden etter fredagens fengslingsmøte i Asker og Bærum tingrett, ifølge budstikka.no.

- Mener sannheten må frem

Overfor VG Nett sier Elden at hans klient ser frem til å forklare seg for politiet for å få frem sannheten.

- Dette begynte han å endre på for noen uker siden, og det er nokså åpenbart hvorfor: han mener at sannheten må komme frem, så han ikke risikerer å bli sittende med en uriktig siktelse. Han er helt klar på at han ikke har noe med dødsfallet å gjøre, sier Elden.

Hva motivet for medvirkningen til frihetsberøvelsen er, vil den siktede 28-åringen fortelle politiet i avhør.

- Han skal forklare om hva som ligger i denne medvirkningsdelen senere. Han har ingenting med drap eller dødsfallet å gjøre, sier Elden.

Fengslet i fire nye uker

28-åringen sa tidligere i uken at han kjente noe til det som hadde skjedd, og at han likevel kjenner 25-åringen som har tilstått å ha utført drapet og bortføringen.

- Begge de siktede er fengslet for fire nye uker med brev- og besøksforbud, sier politiadvokat Kristin Røhne i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Det var i begynnelsen av februar at politiet fikk inn et nødanrop fra 26 år gamle Faiza Ashraf som sa hun hadde blitt tvunget ned i bagasjerommet på en bil.

28-åringen ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen.

Senere innrømmet en 25 år gammel mann å ha tatt livet av Ashraf.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks